8 / 10

Oscar Zia växer som artist och person när han här släpper EP:n Din. Ärligt, öppet och väldigt poppigt och det känns som Zia nu på allvar kan bli Sveriges Troye Sivan.

  • User Ratings (0 Votes) 0

Egentligen har Oscar Zia alltid varit en bra artist. Debut-EP:n I don’t know how to dace hade en hel del guldkorn som Yes we can och Embers. Human, 2016-års bidrag i Melodifestivalen, lyfte Zia i mina ögon. Han kom tillslut ut och började resan mot att hitta sig själv, men främst kunna VARA sig själv. Det är väl den stora skillnaden med att komma ut och inte…

Popmuzik Podcast

Två år senare och en sökan efter vem artisten (och personen) Oscar Zia faktiskt är släppte han Det går aldrig. Första singeln på svenska. R&B-pop färgad av skånskan och på något sätt visar upp en äkta artist. -Såhär låter jag. Detta är mina ord och mina tankar.

Jag har varit sönderriven men nu känner jag mig väldigt hel. Jag är så trött på att ursäkta mig själv och att gå runt och vara osäker över det jag skapar. Den här branschen är ett riktigt rövhål ibland. Jag vill vara stolt över det jag gör, sluta ryckas med i branschen och vara ett offer för den. Med den insikten går jag in i 2019. Jag ska släppa mitt album och jag känner redan att jag kommer att vara skitstolt över det.

Oscar Zia

Resultatet heter DIN. I versaler och med punkt. Det känns definitivt. Låtar om kärlek och känslor av en 20-något homosexuell kille som har ett självsäkert yttre men lite mer trasig insida. Allt blir väldigt ärligt och öppet. Samtidigt är det väldigt poppigt och hittigt. Det skulle kunna bli så otroligt stereotypt detta, men Oscar lyckas med kombinationen bra texter som känns på riktigt och bra låtar.
Jag kan liksom inte låta bli att tänka på Troye Sivan när jag hör Oscar. Känslor mellan två killar i popform är i alla fall för mig väldigt intressant och bevisligen väldigt bra.

Oscar Zia
Instagram
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011