Hurt People är en duo som består av Andy Ward samt James See. Båda från Brisbane i Australien. 
Med singeln Man & art släpper duon deras debutsingel. En låt som reflekterar på relationen mellan far och son. Speciellt den ganska dåliga attityd som män för vidare till sin avkomma och skapar den ganska hopplösa manskulturen. 
Andy berättar: 

“It’s important that we encourage people to talk about the broken system that pushes all these unrealistic expectations on young people in Australia. To never be weak, to never be vulnerable, the end result of which is emotional unavailability, violence, social anxiety and a high suicide rate.”

Med låten vil herrarna få främst då män att förstå att det är okej att ha en lite mjukare sida och man behöver inte vara så testosteronstinn hela tiden för att bevisa sin manlighet…
James fortsätter:

“We’ve been sold the idea that we need to live our lives to meet unrealistic expectations and there is a risk that one day our children will watch us do the same. It’s a cycle that won’t end until we recognize it and make a change in ourselves, and that all starts by showing people it’s OK for me to cry and be vulnerable.”

 Hurt People
Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend