Jag blir alltid så upprörd när artister uttalar sig politiskt.
Inte av att artisten – likt de flesta andra – faktiskt har en politisk åsikt, utan av den hatstorm som uppstår på sociala medier mot artisten.

Popmuzik Lover Patreon

Du är artist, inte politiker!” är nog det mest vanliga inlägget när Malena Ernman, Bono eller nu senast Taylor Swift lättar på sitt hjärta och faktiskt poängterar sin politiska ståndpunkt. -Som om personerna som skriver dessa påhopp är politiker. Det är mest bittra troll som sprider sina extrempartiers åsikter.

På vilket sätt får inte en artist ha en politisk uppfattning, följer nyheterna och bilda sig en egen åsikt? Många artister har ju klart högre betyg och allmänkunskap än alla dessa troll som gått i ”livets hårda skola”.

Om man tror att artister endast skriver om kärlek och den fina pojken eller flickan, så har de nog inte lärt sig något om musiker. De, liksom författare, målare, designers med mera hittar inspiration till sin konst i stor del det samhälle de lever i. The Beatles, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Moby är alla politiska. Både igenom sina låtar och sina åsikter på scen, eller i media. Heck till och med Evert Taube var politisk när han sjöng om att bevara naturen i Änglamark. Det var väl bara Taylor Swift som inte varit politisk fram tills i veckan när hon Instagrammade sitt stöd till demokraterna inför mellanårsvalet i November. (Good on you there Taylor!)

Musiker är och ska vara politiska. Det är det som föder deras inspiration till att göra fantastiska låtar. Sedan behöver man absolut inte hålla med i själva åsikten. Men det är ju helt befängt att för ett ögonblick tro att bara för att du är artist och inte politiker så får du inte ha en åsikt. Skulle vi gå efter det hade ju ingen i ”livets hårda skola” fått rösta ens. De om några är inga politiker. Jag har i alla fall inte sett ett troll med rösträtt…

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011