Olwik – eller Herman Olvik som han egentligen heter – kan vara en av Göteborgs mest okända kändisar. 
Han streamat varje månad 100.000-tals gånger på Spotify och debuten har över fem miljoner streams. Han är megastor i Kina och gjorde en remix på New Americana med Halsey som hörts snart fyra miljoner gånger på SoundCloud och blev utnämnd som en av de bästa remixarna någonsin av de som gjorts på just Halsey av Billboard Magazine. 

Här hemma i Sverige är dock inte Olwik ett lika stort namn, än. Han DJ:ar en del här i Göteborg på helgerna, men tror inte så många är medvetna om hur det bubblar internationellt för den unge producenten.

Jag bjöd hem Herman för en poddintervju så han fick berätta mer om sig själv, sin inspiration och sin musik. Samt hur han utvecklas som artist under åren och att DJ:a på PEC Festival i Kina.

Du kan även prenumerera på podden via Podcaster / iTunes eller Acast.

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend