Efter att ha gjort en del remixar av artister som Avicii och Molly Sandén valde produktionsduon DIMA att släppa musik under eget namn också. Så efter singlarna Boots och Sleep är det nu dags för den poppiga och sjukt medryckande singeln Cruel som framförs av Teddy Sky

Jag bar killarna svara på en knippe frågor om sig själva och nya singeln som du kan läsa här. 

Följ på Apple Music

Hej hur är läget med er idag?

Läget är bra! Sitter i studion och jobbar på vår nästa singel… *ler*

Hur träffades ni och vad fick er att börja producera musik ihop? 

Vi gick på samma skola i vår hemstad Linköping och gillade musik båda två. Så vi började helt enkelt där vid ungefär 13 års ålder. Efter gymnasiet jobbade vi mycket på varsitt håll med olika projekt, men för 1,5 år sedan då började vi skriva musik ihop igen!

Vem brukar göra vad av er? 

Vi gör båda lite av allt men Didrick är mer produktionsbaserad och Markus är mer sångbaserad. Vi gör vad som behövs för att låten ska bli så bra som möjligt! 

Ni har ju gjort en del remixar, bland annat Utan dig med Molly Sanden och Fireproof med Vax. Vad får er att vilja ta er ann en låt och remixa den och hur brukar ni gå till väga? 

Om vi ska göra en remix är det viktigaste att vi båda genuint gillar låten och tror att vi kan göra en ny version av den som ger lyssnaren något som inte originalet gör, tex en uptempo-remix av en lugn låt eller tvärt om. Insperationsmässigt ska det gärna säga klick redan på första lyssningen. Vi brukar börja med att välja ut vilka delar vi vill behålla från originalet och sen börja producera som om vi producerade en egen låt, bara gå på känsla helt enkelt.

Nu är ni aktuella med singeln Cruel. Berätta lite om låten.

Den kom till på vår första session med Teddy, och det klickade direkt! Låten kom till på ett par timmar, och vi hade alla en bra känsla redan från start. Vi har kvar vokalerna vi spelade in när vi skrev låten, och sen jobbade vi på produktionen några vändor till innan den kändes klar.

Hur ser hösten ut för er? 

Mörk… haha. Nej men vi kommer att fortsätta släppa låtar och ha så kul vi bara kan. Sen tänkte vi åka till LA i några veckor och få lite sol också!


Låt festen fortsätta: Cruel är även med i spellistan Dance för Apple Music och Spotify. Följ gärna spellistan för att löpande hitta ny musik.

DIMA
Instagram
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011