Coyle Girelli från The Chevin, kommer släppa debutalbumet Love Kills den 21:a September. 

Här kan du höra titelspåret från albumet som verkligen väckte mitt intresse. Det är retro-pop med stora gester och produktion som helt klart för tankarna till hjältar som Roy Orbison och Elvis Presley eller varför inte dagens Lana Del Rey eller tidiga Weeping Willows. Så helt klart min påse, då jag är väldigt svag för denna typ av filmisk pop. 

Om albumet berättar Coyle.

“I’ve loved Americana even before I knew what is was. As a kid I grew up listening to my Dad playing Bob Dylan, Roy Orbison, Tom Waits or Springsteen records in one room and my Mum playing Puccini or Verdi operas in the other. Somewhere in the middle is where my music lives. Somewhere in there is the reason working with Mac Davis on this style of song had such a deep and profound effect on me. And somewhere in that melting pot of inspiration is the sound I created on the album Love Kills.”


Missa inte: Du hittar även Love kills i spellistan Alexed’s A-List för Apple Music och Spotify. Följ gärna spellistan för att löpande hitta ny musik.

Coyle Girelli
Instagram
Facebook
Twitter

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend