Kaiak – No regrets

Kaiak är en duo som består av Marcos Ubeda och Emil Gullhamn.
Under året som gått har de båda herrarna släppt mer eller mindre en låt i veckan och lyckats skapa ett stort antal följare på sociala medier och lyssnare. De har främst släppt covers, men även några egenskrivna låtar och med singeln No regrets blir det duons fjärde originallåt.

Jag bad Emil berätta lite mer om projektet för bloggen, som du kan läsa här:

Hej Emil. Hur är läget med dig idag?

Allt är så bra! Mycket jobb, solen skiner och en spännande kvartsfinal imorgon. Kan det bli bättre? *haha*

Hur bildades Kaiak.

Kaiak bildades på en lunch i Ulricehamn. Jag och Marcos hade jobbat med en av mina svenska låtar och helt plötsligt säger Marcos från ingenstans: Vi borde bilda en duo och släppa en låt i veckan. Det finns ju så sjukt bra låtar där ute som man kan göra om till vår egna. Jag hakade på direkt och vi drog upp till studio och spelade in vår första låt, Maniac, som sedan släpptes 2 veckor efter. Där var vi igång och vi skulle klara detta.
Alla produktioner, videos och omslag är gjorda av oss själva med långa gäster i vissa låtar. Vi laddar upp våra låtar via Amuse.io som vi har grym kontakt med och vi är vårt egna skivbolag. Vi visste inte att det skulle sprida sig så bra som det gjort under det här året och det är ju galet kul! Nu hoppas vi att kunna beröra och nå ut med våra känslor i våra låtar ännu mer.

Betyder namnet något förresten, eller ska man tänka på liten båt?

Vi ville ha ett namn som förknippades med lugnhet och fridfullhet, men ändå inget självklart. Vi ville även att det skulle vara en palindrom, för att det är kul.
Så då kom namnet Kaiak upp. Vi bytte även ut j:et i Kajak för att det såg snyggare ut när man skrev det.

Ni är väldigt produktiva och lyckas släppa en låt i veckan. Blir det ett måste eller känns det fortfarande lika inspirerande så ni kan hålla samma tempo?

Vi släppte en låt i veckan under ett år, nu släpper vi varannan till var tredje vecka. Ibland tänkte vi väl att vad har vi gett oss in på, men med all positiv respons på låtarna var jobbet riktigt kul.
Så ett måste har det aldrig känts att det varit, då hade vi inte fortsatt.

Vad gör att en låt ska få bli Kaiak:ifierad?

Både jag och Marcos ska gilla låten och känna att resultatet blev en typisk Kaiaklåt.

Vilken cover är du personligen mest stolt över?

Ooooh, den frågan skulle jag nog svara på olika varje dag. Min favorit just nu är nästa veckas version av Coldplays Fix you. Marcos har verkligen gjort något annorlunda med prodden och vi har tagit in väldigt intressanta element som jag inte kunde tänka mig att just denna låt skulle få rättvisa med. Originalet är en favorit från min sida med. Det ska bli riktigt kul att se vad folk tycker om den.

Nu släpper ni en originallåt. Är det er första?

Det är vår fjärde originallåt. Innan har vi även släppt, Smell the coffee, Running like that och I really don’t like U.
No regrets blev ändå starten på tanken om att vi kommer släppa mer egenskrivna låtar under hösten/vintern.

Berätta lite om No regrets

Den är skriven av mig, Marcos och Jackie Kavan. Det var första gången vi jobbade med Jackie och det stämde direkt. Vi hade en melodi och proddidé som vi ville skulle få en riktigt bra gripande text på. Jag tänkte på Jackie direkt som jag hade träffat på ett tåg upp till Stockholm för ett tag sen. När jag skickade låten till henne med vår känsla om vad den skulle handla om började hon skriva direkt. Vi tyckte hon nailade den och dagen efter var den inspelad och klar. Det här är bara början på ett lång låtskrivarsamarbete.

Vad händer i närmaste tiden för Kaiak?

Just nu har vi lite semester, men det kommer skrivas mer och mycket musik kommer att komma från Kaiak i framtiden. Vi börjar även bli sugna på att komma ut och lira lite, men än så länge har vi hållt oss. Vi får se vad som väntas oss i närmsta framtiden. *ler*

Kaiak
@Facebook

Vad tyckte du?
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Kaiak – No regrets" A few seconds ago

Comments are closed.

Send this to a friend