Ola Svensson är tillbaka.
Det har gått fyra år sedan han släppte det lysande albumet Carelessly Yours och när han nu återvänder med ny musik är det inte längre som Ola, utan som Brother Leo.

DOLBY ATMOS

Ola förklarar:

”Namnet kommer från en återkommande dröm jag hade när jag växte upp. I drömmen hade jag en tvillingbror som hette Leo som var fri, orädd och hade superkrafter. Precis som jag vill förhålla mig till musiken.”

Han ”debuterar” med singeln Strangers on an island. En somrig poplåt med tydlig 90-talskänsla i produktionen, vilket kanske inte är så konstigt. Låten är nämligen producerad av 90-tals hjälten Norman Cook. Ni vet killen som ligger bakom den lysande låten Magic carpet ride samt kanske mest känd som sitt alter ego Fatboy Slim.

”Demon till låten nådde Fat Boy Slim som frågade om han fick producera den. Jag har länge varit ett fan så det känns så klart sjukt stort att ha fått göra musik med honom.”

Om hela projektet Brother Leo berättar Ola:

”Det enda jag visste var att om jag skulle göra det här igen så behövde jag skapa något som kändes helt nytt för mig. En plats där jag kunde känna mig fri att upptäcka, experimentera och utforska nya sidor av mig själv. Som Brother Leo utmanar jag mig själv, både som artist och låtskrivare, på ett sätt som jag inte kunnat, eller varit redo för tidigare. På ett sätt kan jag vara ännu mer mig själv”.

Kolla in videon till Strangers on an island här:

https://youtu.be/7NI4WnXfD44

Missa inte: Du hittar även Strangers on an island i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.
Följ gärna spellistan för att löpande hitta ny musik.

Brother Leo
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011