Premiär i Being Blogged NY
För en månad sedan släppte singer-songwritern Max John Avalon den vackra och vemodiga singeln Alaska.
Idag är det premiär för videon här hos Popmuzik.

DOLBY ATMOS

Sångaren berättar om låten:

Alaska handlar om ganska liknande saker som Just another blues skulle jag säga.
Jag och mitt team har jobbat på Alaska länge under hela förra året både musikaliskt och annat, men jag skrev låten på en kväll för ungefär två år sedan.

Jag var i en väldigt jobbig period i livet och fick ut det på detta sätt genom att drömma mig bort till ett ställe där man kan få vara sig själv och känna av det organiska i naturen och alla djuren som inte kan tala tillbaka till en på samma sätt som människor gör.
Det jag menar är inte att jag kände såhär under endast den här perioden utan det jag vill säga i låten Alaska är någonting som jag har känt under en större del av hela mitt liv. Just att jag inte känner mig hemma någonstans och är väldigt vilsen i mig själv och i samhället.
Saker och ting som jag ifrågasätter, varför dom fungerar som dom gör och varför världen ser ut som den gör, men jag får liksom aldrig några svar. Endast en större tankebild om samhället och människan som individ.

Alaska har alltid varit ett ställe som jag har känt ett kall till på något sätt. Det känns liksom som att tiden står lite still där uppe, den vackra naturen och att platsen ligger väldigt långt borta från samhället.
Det är lite svårt att förklara men för mig handlar låten väldigt mycket om att komma bort till en plats där man kan andas och känna sig fri, dom stora frågorna som jag ständigt har inom mig och ständigt letar svar på kanske kan bli lite lättare att få besvarade om jag kunde åka bort i från stadens puls och alla normer och värderingar som samhället vill printa in i folks huvuden.

Inspirationen som jag fick när jag skrev Alaska var inte specifik utan som sagt är det tankar och funderingar som jag alltid har haft. Men det blir lite lättare att få ut det på papper när jag befinner mig i en väldigt jobbig period i livet som jag för tillfället gjorde då låten kom till.
En annan väldigt stor inspiration just gällande platsen Alaska, det kommer delvis i från en Tv-serie som hette Grizzly Man som är en verklighetsfilmad dokumentär om en man som flyttar långt upp i Alaskas skog och bosätter sig tillsammans med grizzlybjörnar och skapar en väldigt vacker relation med dessa djur.
Han lever i tält och filmar då sin vardag och sitt liv uppe i Alaska, Det var någonting väldigt vackert i det, trots att många uppfattade honom som galen.”

Här kan du njuta av låten och videon på självaste Midsommarafton.

Max John Avalon
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011