BJORN är artistnamnet för Björn Rudling när han nu gått solo. Tidigare kunde vi höra honom som trummis i bandet Chirping, men nu har han alltså valt att släppa musik under egen flagg.
Jag bad Björn svara på en knippe frågor om sig själv och sin funkiga popdebut Bullet som släpptes idag.

Hej Björn. Hur är läget med dig idag?

Hej Johan! Det är jättebra med mig! Ett rekordvarmt maj är precis avklarat och sommaren kan inte börja bättre med att få släppa sin första singel. Så jag mår toppen!

Du var tidigare trummis i Chirping. Vad fick dig att välja en solokarriär?

Från början så har jag alltid klassat mig själv som sångare. Sen köpte jag ett trumset och vips så var jag trummis. Något jag trivdes bra med men när jag sedan började skriva musik själv så insåg jag att jag måste släppa denna musik under eget namn och få sjunga lite!

Om du skulle beskriva soloartisten Bjorn med tre ord, vilka skulle det vara?

Svår fråga! Men jag skulle säga groove, livet och lycka. Man kan vara på dåliga platser ibland och musiken kan få en annan roll än glädjespridare men jag kommer alltid tillbaks till att det är där jag uppskattar musiken som bäst, i lyckan.

Hur länge har du skrivit på material till projektet och hur mycket har det blivit?

Jag började skriva musik till det här projektet förra våren. Det har blivit en hel del låtar som ligger i pipen men härnäst så släpper jag två till singlar under sommaren.

Vad är det som för dig gör en bra låt?

För mig så är det groovet eller den direkta känslan som jag fastnar för först. Det är som att det sitter invävt i låten. Det är överallt. Efter det handlar det om melodier för mig. Texten har såklart stor innebörd men det kan ta ett tag ibland tills jag tagit in det som sägs i låttexten.

Debutsingeln Bullet släpps idag. Berätta lite om den.

Bullet är en blandning av olika erfarenheter från relationer som jag tror många kan relatera till. Textraden “If words were easy you would have known by now” gillar jag då den för mig är väldigt ärlig och jag kan tänka mig att många kan känna igen sig vid den tanken i en relation. Låten kontrasterar texten med att vara rätt så peppig och positiv vilket jag tycker om. Det kan bli så tungt ibland med nedstämd musik och text. Ibland vill man bara sjunga bort det som tynger en till en peppig låt!

Vad kan vi förvänta oss av dig i närmaste framtiden?

Härnäst kommer jag släppa två nya singlar som kommer släppas i sommar. Nu i juni åker jag över till New York för att skriva lite ny musik och även spela live vilket ska bli spännande!

Slutligen. Nämn tre låtar som du lyssnat extra mycket på senaste tiden.

De tre låtarna som jag lyssnat på om och om igen senaste tiden är nog Liability (demo) – Tove Styrke, Ex (feat. YG) – Ty Dolla $ign och This is America – Childish Gambino.

Missa inte: Du hittar även Bullet i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

BJORN
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend