Det har varit en mycket varm vecka med mycket sol och glass.
Men nu är den över och det är dags att tipsa om fem låtar jag tycker du ska lyssna på en extra gång.

Popmuzik Lover Patreon

Nira K – Bara du


Än en gång får vi en vemodig och synthig låt av Nira K. Dramatisk produktion och textraden: ”Är ni ett par nu? Kommer du dra nu? Vad är jag nu?” är fan helt genial. Från det där plågsamma insikten när ett förhållande kraschat i ett stort eldhav.

Maj Monet – Solina

En låt om en stråksynth är redan på papperet genialisk. När den sedan låter vemodig som en Pet Shop Boys-låt är jag helt klart fast. Snygg produktion och magisk melodi får i alla fall mig att bli helt kär i detta.

Backstreet Boys – Don’t go breaking my heart

Backstreet Boys kan helt klart vara vin och vatten i sina låtar. Men på nya singeln Don’t go breaking my heart känns de perfekt. Dagens pulserande pop-produktion, som varesig känns ”vi måste vara coola” eller ”vi har ingen koll alls längre”. Det är bara en grym poplåt från ett band som när de glimmar till glimmar till ordentligt.

Elias – Tearing down the walls

Jag är ju ganska lättköpt när det gäller Elias. Grym röst och alltid sjukt snygg produktion som i detta fallet känns väldigt brittisk i stilen med beatsen. När Elias sedan reflekterar kring världen vi lever i just nu, med alla murar som vi byggt upp mot omvärlden blir det extra starkt.

Sunan – Aflame

Det är stämningen i produktionen av Aflame som fick mig att fastna för detta extra mycket. Hypnotisk i stilen och snyggt användande av röster som skapar en vacker låt om att träda in i vuxenlivet. Som sagt, helt uppslukad av detta.

Du hittar dessa låtar och mer eller mindre dagligen ny fantastisk musik i spellistan Alexed’s A-List för Apple Music och Spotify.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011