Då var det dags att sammanfatta veckan igen, för det är ju ändå söndag!
Här kommer fem låtar jag tycker du ska lyssna på än en gång, men gå gärna igenom de andra låtarna från veckan. Risken är stor att du hittar ännu fler favoriter där.

Skicka in din musik

Troye Sivan – Bloom

Troye Sivan är alltid som bäst när han är som poppigast. Nya singeln är som en bubblig kärlekslåt om att bli av med oskulden. Där texten är ganska rak på, men ändå lekfullt med fraser som: ”ride the rollercoaster”, ”tell me right before it goes down”.
Hade detta varit 1984 hade även denna låt blivit bannlyst av BBC Radio 1.

Dagny – That feeling when

Än en gång imponerar norska Dagny på mig. Nu mer melankolisk och storslagen refräng. Jo, men det är mer eller mindre alla rätt från en sångerska som bli bättre och bättre för varje singel hon släpper. Lätt det främsta från Norge just nu.

Klon! – Uppe bland molnen

Bra poplåt av produktionsduon Klon! Låten handlar om vår idoldyrkan, när vi blir emotionellt berörda när någon vi aldrig träffat går bort. Nu släpptes den i samma veva som Tim Bergling gick bort, men skrevs och spelades in såklart mycket tidigare och herrarna hade George Michael och Prince i tankarna när den skrevs.

Next To Neon – Fashion

Jo men att producera upp en låt efter 80-tals mått och sedan kalla den för Fashion är ju som man ber om att hamna på denna lista. Det är precis det som Rasmus Viberg gjorde med sin senaste singel. Pulserande produktion som borde få alla oss som gillar soundet av 80-talet att bli till oss extra mycket.

Florence + The Machine – Hunger

Allt Florence + The Machine rör vi blir guld. Så känns det i alla fall, och nya singeln Hunger är inget undantag. Florence Welch röst gör ju allt extra stort och de utnyttjar det verkligen på Hunger.

Du hittar dessa låtar och många fler i spellistan Alexed’s A-List för Apple Music och Spotify. Ett måste att följa för den som tar popmusik på allvar.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011