Jag tycker ju Viktor Norén för det mesta är bra. Hans projekt Viktorious var poppigt och tilltalade mig en massa. Sedan blev han Viktor & The Blood tillsammans med gitarristen Jonas Karlsson från Sugarplum Fairy samt trummisen Samuel Giers från Mando Diao. Det blev en EP och sedan försvann de också.

POPMUZIK LOVER 2

Nu är han istället State Of Sound tillsammans med Joakim Andrén.
De gör något så osexigt som tropical house och fortsätter göra det nu 2018. Hade detta varit i den värsta Kygo-febern för tre år sedan så hade jag absolut förstått Noréns iver att få rida på vågen av den mest heta musikgenren just då. Men idag känns det mest trött och gjort. Inte ens Kygo låter ju såhär längre.

När de släppte den fruktansvärda covern på Bryan Adams Heaven förra sommaren kände jag att man bara gjorde hela projektet för att Sony skulle få snabba streamingpengar.

Känd låt, check.
Cool före detta indierockare, check.
Hett sound som fortfarande var inne på Stureplan, check.

Jag är inget stort fan av originalet om jag ska vara ärlig. Men Norén och Andrén lyckades göra den helt olyssningsbar (men en ganska snygg video dock).

Nu är herrarna tillbaka med nya tag.
För två år sedan släppte State of Sound en tropisk version av Uti vår hage. Inte direkt lysande, men där och då på sin höjd lite kul.
Nu har de bjudit in en inte ont anande Linnea Henriksson att sjunga Den första gång jag såg dig. Jag antar att Birger Sjöberg snurrar som en värdekvarn i sin grav. Inte bara för att det är ganska uselt, utan för att man gör den helt passé med tropical house-produktionen. Den känns lika gammal som originalet. Är det något man som upphovsman får lov att bli vansinnig på så är det att medvetet göra en låt sämre än den behöver vara. Här har de verkligen lyckats. Grattis!
Stackars Birger. Och stackars Linnea. 2018 skulle ju bli hennes år med Så Mycket Bättre och VM-låt. Så kommer detta och sänker henne. Hoppas de har en livboj så hon klarar sig oskadd från detta sjunkande skepp.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011