Tiden går så fort!
Sista helgen i April och snart är det sommar.
Så det är väl dags att lista fem låtar från veckan som jag tycker du ska lyssna på en extra gång för att det är väldigt bra.

DOLBY ATMOS

The Lovers of Valdaro – Lost forever

Jo, men det är nästan lika förutsägbart som julafton den 24:e December att jag skulle älska detta. 80-tals doftande pop i ny skrud som låter nostalgiskt men ändå idag. Det är dramatiskt vemodigt, pulserande och helt underbart! Känns som ett pophopp för min del.

Georgia – Blonde to the bone

När vi ändå är inne på dramatisk pop. Blonde to the bone ger oss glammig-pop som känns som en kombination av Blondie och Florence + The Machine. Låten är inspirerad av Bowies Diamond dogs, så kanske inte så konstigt att jag går igång på detta. Refrängen är magisk och ett typexempel på låtar jag lätt faller för.

OX – Hidden

Bara introt med ukulelen får en att stanna till och verkligen vilja lyssna. Pulserande folk-pop med Göteborgskvartetten OX som ger en lovande start för den nystartade gruppen. Lägg sedan till en sjukt snygg video som nästan får en att tappa andan och du förstår att OX är något alldeles speciellt.

https://youtu.be/h3MeRCpEJL8

Elina – Wild enough

Efter att ha skrivit till artister som Zara Larsson, Astrid S och NEIKED släpper Elina här sin debutsingel Wild enough. En vacker pianobaserad poplåt där hon sjunger om sin inre konflikt kring hennes egna brister. Riktigt snyggt skulle jag säga och jag fick lite Tori Amos-vibbar av detta.

Sanningen – I stan (Shoreline)

Tänk att en av de mest uttjatade låtnamnen kunde få nytt liv med hjälp av pulserande och mörk elektronisk produktion och svensk text. (Låten är fortfarande bra, för man hör den ju aldrig. Men hela Spela Shoreline-konceptet har dragits kanske 500 varv för mycket). Men som sagt, det är Broder Daniels klassiker Shoreline som fått nytt liv och mening när Sanningen gjort en smakfull cover på klassikern.

För den bästa musiken hela veckan lång, ska du följa Alexed’s A-List för Apple Music och Spotify. Spellistan uppdateras flera gånger i veckan med ny bra popmusik.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011