Klara & Jag – som då är Klara Tuva Wörmann och Johanna Frostling – började skriva musik tillsammans när de var 16 år. I fjol debuterade de med singeln Samma gamla nätter och nu är det dags att Fake it ’til you make it.

Svensk Pop Apple Music

Johanna i bandet berättar:
”Den handlar om en period efter gymnasiet, då vi båda två gick från att ha sett oss själva till väldigt sociala personer, till att utveckla någon slags social fobi. Det kändes som en struggle att plötsligt vara tvungen att gå ut i livet och ta tag i sina problem. Och så handlar den om när vi bestämde oss för att verkligen köra på musiken, trots att vi inte hade några kontakter. Det var bara att fake it ’til you make it, både socialt och med bandet.”

Singeln bjuder på disco-fierad pop på svenska som under resans gång blivit inspirerad av inga mindre än ABBA.

”Från början var den inte ABBA-inspirerad utan det var någonting som föddes när vi började jobba med den i studion och lägga in ”AHA”, säger Klara Tuva.

”Vi vill ha samma ledsendans-känsla som många av ABBAs låtar har. Liksom dansmusik men med ett melankoliskt drag” fortsätter Johanna.

Klara & Jag
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011