Då var det söndag igen och dags att lista fem favoriter från veckan som gått. Inte superlätt denna vecka kände jag, så jag fick mörda några älsklingar som det heter.
Men de fem som fick komma med på listan denna gång är alltså:

Skicka in din musik

ORKID – Wasted

Det känns inte som ORKID – eller Matilda Melin som hon heter – kan göra en dålig låt. Senaste singeln Wasted är inget undantag. Lite mer upplyftande känsla i produktionen, men sångerskan röst ger ändå en vemodig känsla över låten, vilket jag alltid uppskattar.

Sia & David Guetta – Flames

Sjätte samarbetet mellan Sia och David Guetta är bland deras bästa skulle jag säga. Guettas lysande pop-produktion och Sias starka röst är en perfekt kombination för att göra en monsterhit. Risken att Flames blir det är ju stor.

Melanie Wehbe – Make room

Foto: Magnus Ragnvid

När låtskrivare som varit med och gjort starka poplåtar släpper egna låtar blir det oftast väldigt bra. Melanie har ju skrivit låtar för bland annat Mariette och Jesper Jenset, men nu är det dags att släppa sina andra egna singel.
Den behagliga känslan i produktionen och sången får mig faktiskt att tänka på Mariette. Helt klart en stark och fin poplåt som jag hoppas kan sätta Wehbe i strålkastarljuset också.

Shawn Mendes – In my blood

Det är alltid tacksamt – och skönt – när en artist släpper sin första singel från kommande album som faktiskt är riktigt bra. In my blood är just en sådan singel och ger en känsla av ett extra bra tredje album.

Mayka – Rich

Foto: Daniel Stigefelt

När Mayka från Death Team släpper solosingel visar hon vilken lysande låtskrivare och producent hon är.
Rich innehåller innovativa beats och sjukt stark refräng, precis det jag vill ha i en poplåt. Ska bli spännande att se hur Maykas låtar utvecklar sig efter detta. Fortsätter de på denna vägen så har vi helt klart en ny svensk muiskexport.

Missa inte: Du hittar dessa och många andra låtar i spellistan Alexed’s A-List för Apple Music och Spotify.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011