Det var i Augusti som Pelle Kjellqvist debuterade med singeln Något måste hända nu. En låt som skvallrade om att vi nu hittat en artist som gör bra popmusik på svenska med igenkännande text och starka melodier. Precis det i alla fall jag vill ha med en poplåt.

Följ på Apple Music

Nu är det dags för Pelle att följa upp debuten och han gör det med singeln Enkla svar.
Jag bad Pelle svara på en knippe frågor om sig själv och den nya låten, som du kan läsa inför att du lyssnar på singeln här nedan.

Hej Pelle. Hur är läget med dig idag?

Det är bara bra tack, pepp på att äntligen få släppa mer musik!

Om du skulle beskriva dig själv och din musik lite kort för någon som aldrig hört dig. Vad skulle du säga då?

Enkla melodier och klassiskt Svensk vemod kanske.

Du växte upp i Katrineholm. Hur är det som popstad?

Skulle väl säga att rock i olika former främst varit Katrineholms signum. Men det finns en del undantag, som ena halvan av Hundhimlen och Valskrik t ex. Men jag har ganska dålig koll då jag började göra musik först när jag flyttat därifrån.

Vad är det svåraste med att göra en ny låt?

Att veta när den är klar, när man ska sluta pilla. Jag sätter ju min egen deadline så har egentligen ingen brådska och jag vill ju att det ska bli så bra som möjligt och då är det ibland lätt att tappa bort sin vision i slutmixningen för man nästan lyssnat sönder låten. Då får man låta öronen vila ett tag och sen hitta tillbaka till låten.

Finns det någon speciell studioutrustning som du har en förkärlek att använda mycket av?

Jag använder så lite studioutrustning som möjligt, så det skulle i så fall vara micken då. Till Enkla svar prövade vi att jag sjöng in i två mickar som tog varsin del av stereo-spacet, det blev en väldigt naturlig upptagning.

Dags för singeln nummer två. Berätta lite om Enkla svar.

Den kom till i mars 2016 och handlar om hur saker i livet man önska var enkla oftast inte är det, både i livet i allmänt men främst då kärlek, där man alltid tycks spela någon form av spel medvetet eller omedvetet. Sen hade jag precis fyllt 26 och förutom att inse att jag faktiskt kommer bli 30, så insåg jag hur 20+ åren sett väldigt lika ut och att jag börjar känna mig klar med att irra omkring utan riktning. Så låten är ganska mycket en statusuppdatering över hur jag kände då, och känner fortfarande.

Vad ser du fram emot under 2018?

Att släppa massa mer musik och förhoppningsvis ett album!

Tre låtar som du lyssnat på extra mycket på senaste tiden.

The Streets – OMG
jacky cheung – xin sui liao wu
Madi Banja, Lorentz – Ljuset i tunneln

Pelle Kjellqvist
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011