Dags för veckans höjdpunkt. Inte bara att det är söndag utan att det även är dags att lista fem favoriter från veckans stora musikskörd. Ibland känns ju fem låtar alldeles för få, men regler är regler som det heter.
Här kommer fem tips du bör lyssna på en extra gång:

Favoriter Apple Music

Janice – You only say you love me in the dark

Alla låtar som får med orchestral hits är alltid värda att hylla här i bloggen, och det är precis det man gjort på You only say you love me in the dark. En snygg 80-tals doftande poplåt med otroligt stark melodi och refräng. Svårt att inte falla pladask för detta.

Darling – Jimmy

Foto: Sotarn

Sjukt imponerande debut med Darling som här släpper den explosiva singeln Jimmy. En låt om att befinna sig i ett destruktivt förhållande och som får mig att vilja höra med av den Göteborgsbaserade sångerskan.

Lost Colours – One space left

Filmisk psykedelisk pop med Leeds-bandet Lost Colours fick mig att falla pladask för debutsingeln One space left. Detta ver liksom magiskt bra kände jag. Fick en känsla av Public Service Broadcasting över arrangemanget, men mycket poppigare.
Stor lycka skulle jag säga.

Alcazar – In the name of love

Foto: Henrik Halvarsson

När det snart är dags för Alcazar att lägga ner släpper de en av deras starkaste singlar i hela karriären med In the name of love. En mer beat-orienterad singel som känns mer amerikansk i sin cheerleader känsla. Kanske århundradets konstigaste Melodifestival-ratade låt då detta hade sopat banan i Friends.

Alex Aris – Wrong love

Visst, Alex Aris låter lite som The Weeknd på singeln Wrong love, men vad gör det när detta är så förbannat bra. 80-tals doftande dansant pop med Alex karaktäristiska röst som verkligen sticker ut och lyfter låten.
Kul ändå att han äntligen fått släppa sin debutsingel, Det har ju bubblat ganska länge kring denna Max Elto-sångare.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011