Dags att lista fem låtar som jag tyckte stack ut lite extra under veckan bland alla bra låtar jag tipsat om. Se det som en Popmuzik Greatest Hits för veckan och vi kör igång med:

DOLBY ATMOS

Elohim – Fuck your money

Jag har ju följt Elohim sedan debuten och jag tycker den Los Angeles-baserade sångerskan bli bättre och bättre för varje låt.
Nya singeln Fuck your money är en lekfull mix mellan pop och klubb som jag tror många kommer älska främst på grund av dess sköna attityd.

Oscar Zia – Det går aldrig

Foto: Gustav Wiking

Det har varit tyst om Oscar ganska länge, så det var kul att se honom tillbaka med en ny singel och nytt språk. R&B-kryddad pop på skånska är det nya svarta från den gamle X Factor-upptäckten och jag tycker han axlar rollen gallant.

CHVRCHES – Get out

Foto: Danny Clinch

Visst. Det låter väldigt mycket CHVRCHES om Get out, även om de tagit in Greg Kurstin som producent denna gång. Men det är u precis detta vi vill höra. Pulserande elektronisk pop med stark hitpotential. Finns liksom inget att klaga på och bara massa att älska.

Charlie Lou – Inga snygga muskler

Det tog fyra år för Charlie Lou att följa upp debuten Ropar över taken. Men med tanke på vilken helgjuten poplåt Inga snygga muskler är så kan vi bara tacka och ta emot när han nu äntligen är tillbaka. För visst är det så att pop med finurlig text är lite bättre.

Familjen – Rök och speglar

Foto: Patricia Reyes

Äntligen nytt med Familjen! Härlig synthpop med vettig samhällskritisk text som både borrar in sig i hjärtat och hjärnan. Välkommen tillbaka Johan och just nu kan jag inte längta mer efter nya albumet Kom som släpps i Mars.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011