Elin K skapar Twin Peaks-känsla med videon till Time’s flying

Elin K från Göteborg överträffar sig själv med nya singeln Time’s flying, som med sin mörka och filmiskt drömliknande känsla verkligen skapar magi.
Nu har låten fått en snyggt Twin Peaks-inspirerad video regisserad av Camilla Topuntoli.
Jag bad sångerskan berätta lite mer för oss:

Berätta lite om bakgrunden till nya singeln Time’s Flying.

Ibland kan både mentala hinder inifrån o sociala koder för hur man skall va, tänka, klä sig osv vara hinder för mig att göra det jag gör och gå min egen väg. Jag har aldrig varit någon som följer trender och det kan ibland vara svårt att orka göra det man tror på. Så det är nog tankar om det som va grogrunden till låten, sen kom hela Badalimenti-soundet (kompositören till Twin Peaks musiken) mer som en rolig idé!

Hur kom du och Camilla in på Twin Peaks temat i videon?

Jag har sett de första två säsongerna som kom på 90-talet en massa gånger, sen kom nya säsongen ut + att jag var o spelade i LA som är förknippat med David Lynch för mig på många sätt. Sen satt jag o Camilla o brainstormade runt videon och hon älskar också Twin peaks, bildspråket och den suggestiva stämningen, så då blev de naturligt

Vad var största utmaningen i arbetet med videon?

Att skapa rätt stämning i verserna, vi fick gå ifrån vår grundidé lite för att få till det, men slutresultatet blev bra tycker vi. *ler*

Vad tycker du förresten om senaste säsongen av Twin Peaks – om du sett den vill säga?

Jag älskar fotot och musiken- som i alla Lynch produktioner – ja ser den nästan som ett konstverk mer än en serie som man ser i ett sträck. Tycker oxå om det faktum att de är så många skådisar från de gamla säsongerna med, det bidrar till nostalgin även om handlingen spinner iväg..

Vad händer för dig i den närmaste framtiden?

Nu åker jag till Visby för ett kompositörs stipendium jag fått- ska tillbringa två veckor där och bara skriva. I april släpper jag EP och åker på turné till Kalifornien: LA, San Diego och San Fransisco tillsammans med Anna Novak, Scandinavian Women In Music kallar vi turnén.

Elin K
@Facebook

Comments are closed.

Send this to a friend