Det var 2014 som Charlie Lou släppte debutsingeln Ropar över taken. En låt som hyllades av media och Charlie – eller Karl Lundberg som han egentligen heter – jämfördes likt en ung Mauro Scocco.
Men sedan blev det tyst om det nya pophoppet.

Popmuzik Podcast

Fyra år senare och Charlie Lou är nu äntligen tillbaka med singeln Inga snygga muskler. 80-talsdoftande pop som handlar om handlar om tillkortakommanden. Allt kryddat med smart text och svängig melodi. Tror Charlie kommer hyllas även denna gång.

Jag bad honom svara på en knippe frågor och här har ni dem:

Hej Kalle, var har du varit i hela mitt liv – eller i alla fall de senaste fyra åren sedan Ropar över taken?

De senaste fyra åren har jag mest spelat bakom andra artister, flyttat svinmycket och pluggat på folkis. Samtidigt har de här fyra åren gått ut mycket på att skriva musik och hitta tillbaks till mitt skapande.

Du blev ju grymt hyllad med debuten. Frustrerande att behöva vänta såhär länge med att släppa nytt?

Ja absolut. Det är väldigt lätt att gå runt och ha en demoplaylist med låtar som inte någon annan får höra och på något vis ha lite härlig hybris. Hehe. Samtidigt som fyra av tio låtar saknar sång eller rimlig text. Oklart svammel.

Hur känner du att du och din musik utvecklats under tiden?

Jag vet faktiskt inte. Eller, jag har vågat ta in andra producenter och låtskrivare i processen vilket är en stor utveckling för mig. Jag har varit rätt feg (och kanske lite för mycket perfektionist) tidigare med hur saker ska spelas och att våga ta hjälp av andra. Nu har jag gått så långt att jag låter mina syskon spela på mina grejer, vilket är kul.

Berätta lite om nya singeln Inga snygga muskler.

Inga snygga muskler handlar för min del om mina olika tillkortakommanden, typ. All skit som gör att jag inte alltid är en bra vän eller partner, men som jag ändå tänker måste få finnas i relationer. För att de ska vara genuina.
Den är skriven tillsammans med Isak Friberg från Palmegruppen och LLOJD och producerad av mig själv med hjälp av min bror Alexander Markman.

Nyfiken dock. Vad är fula muskler tycker du?

Hehe. Jag tänker väldigt mycket på hur jag känt inför min egen kropp och i den här låten symboliserar ”fula muskler” nog min självbild, hur andra har sett på mig och någon typ av konstruktion av en machokultur som jag alltid känt mig avvikande från.

Nu kommer äntligen en hel EP med dig i år. Vad kan vi förvänta oss av den?

Disco, dans och sax.

Vilka tre låtar har du lyssnat extra mycket på senaste tiden?

Fler än tre låtar, men har lyssnat otroligt mycket på plattan Face Your Fear av Curtis Harding.

Missa inte: Du hittar även Inga snygga muskler i spellistan Svensk Pop för Apple Music och Spotify.

Charlie Lou
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011