Julia Alfrida är en 22-årig artist från Stockholm som precis debuterar med den elektroniska och pulserande poplåten Sweet escape.
Jag bad Julia svara på en knippe frågor, så vi kan få en lite bättre bild av vem hon är samt om låten.

Så, vem är Julia?

Jo jag är 22 år gammal från Stockholm. Jag började skriva låtar redan när jag var 7, men började satsa på allvar när jag fyllde 16. Det var då jag bestämde för att det är det här jag vill försörja mig på i framtiden.

Vilka artister inspireras du av?

Artister som inspirerar mig är framförallt vår egna Tove Lo, The Weeknd, , Lorde och nu min nyfunna kärlek, Billie Eillish!

Vad tycker du själv är viktigt i en låt: en bra melodi eller stark text?

Viktigast i en låt för mig är texten utan tvekan. Om artisten tror på det hen sjunger och framför det med känsla så sätter det prägel på hela låten tycker jag. Efter det kan man skapa stämning kring det med melodi och produktion osv.

Nu släpper du singeln Sweet escape. Berätta lite om låten.

Sweet escape för mig handlar om att vilja fly från verkligheten. Att vilja bli hög på livet och stanna kvar i en euforisk känsla så länge som möjligt för att slippa annat som tynger en.
Jag skrev låten när jag själv befann mig i en ganska melodramatiskt sinnesstämning och bara ville kunna se alla vackra färger livet har att erbjuda.

Vad ser du fram emot under 2018?

År 2018 ser jag fram emot att släppa mer musik som ligger och väntar, och att fortsätta utvecklingen framåt och skapa nya äventyr!

Lista tre låtar som du lyssnar extra mycket på just nu.

3 låtar som jag lyssnar speciellt mycket på nu är:
Stranger – Tove Lo
Watch – Billie Eilish
Casanova – Allie X

Julia Alfrida
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend