Det har varit tyst om Johan Daun Krafman och hans musik-alter ego Midnight Boy ett bra tag nu.
Sist vi hörde från honom var 2015 när han var med i Melodifestivalen med singeln Don’t say no, som helt ovärt kom sist i sin deltävling. Efter Melodifestivalen gick luften lite ur honom och under åren har Johan instället fokuserat på att studera och läser just nu psykologprogrammet på Stockholms Universitet där han nu går andra terminen.
Men nu är han äntligen tillbaka med singel Bombay Haze som han skrev redan 2015 tillsammans med Henrik Jonzon och som producerats tillsammans med Olle Blomström som även var med och skrev Don’t say no.

Popmuzik Lover Patreon

Midnight Boy berättar:

Bombay Haze handlar om verklighetsflykt.
Jag skulle egentligen ha släppt den på hösten för två år sedan men insåg som sagt att jag inte skulle orka det då.
Jag tycker den känns lite som ett tåg som tuffar på, ut ur världen, påväg mot något med en förhoppning om förändring. Jag är själv ganska neurotiskt lagd och känner spontant ofta en ovilja inför rutiner, så i mitt liv har flykten varit ett genomgående tema. Om man tänker på hur de flesta av oss lyckas parera livets meningslöshet genom att konstruera värden och tillskriva olika ting mening så är vi på sätt och vis alla verklighetsflyktingar. Det enda vi egentligen behöver för att komma någon vart är relationer. Så därför är det väl också lite av en love song, om att man aldrig behöver känna sig helt ensam på det där tåget.”

Midnight Boy
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011