Midnight Boy – Bombay Haze

Det har varit tyst om Johan Daun Krafman och hans musik-alter ego Midnight Boy ett bra tag nu.
Sist vi hörde från honom var 2015 när han var med i Melodifestivalen med singeln Don’t say no, som helt ovärt kom sist i sin deltävling. Efter Melodifestivalen gick luften lite ur honom och under åren har Johan instället fokuserat på att studera och läser just nu psykologprogrammet på Stockholms Universitet där han nu går andra terminen.
Men nu är han äntligen tillbaka med singel Bombay Haze som han skrev redan 2015 tillsammans med Henrik Jonzon och som producerats tillsammans med Olle Blomström som även var med och skrev Don’t say no.

Midnight Boy berättar:

Bombay Haze handlar om verklighetsflykt.
Jag skulle egentligen ha släppt den på hösten för två år sedan men insåg som sagt att jag inte skulle orka det då.
Jag tycker den känns lite som ett tåg som tuffar på, ut ur världen, påväg mot något med en förhoppning om förändring. Jag är själv ganska neurotiskt lagd och känner spontant ofta en ovilja inför rutiner, så i mitt liv har flykten varit ett genomgående tema. Om man tänker på hur de flesta av oss lyckas parera livets meningslöshet genom att konstruera värden och tillskriva olika ting mening så är vi på sätt och vis alla verklighetsflyktingar. Det enda vi egentligen behöver för att komma någon vart är relationer. Så därför är det väl också lite av en love song, om att man aldrig behöver känna sig helt ensam på det där tåget.”

Midnight Boy
@Facebook

Comments are closed.

Send this to a friend