Downtown är debutsingeln med Johnny Låga. En 80-tals doftande poplåt med ett växande arrangemang som skapar en stor känsla och som toppas med sång av SIGNE.

Jag bad Johnny svara på en knippe frågor om sig själv och debuten som du kan läsa här.

Så, vem är Johnny Låga?

Låtskrivare och artist. Under det namnet gör jag den musik som jag nu släpper för första gången.

Vilka artister inspirerar dig?

Jag blir såklart inspirerad av kända artister, det senaste året har det varit mycket Bon iver, Niki & the Dove, Frank Ocean, Emilie Nicolas men den inspiration som för mig är mest uppenbar i mitt musikskapande kommer från personer i min närhet. Senaste året har jag till exempel influerats mycket av min kompis Ulrik Munther, för att inte nämna hur inspirerande det var att jobba med SIGNEDowntown.

Hur fick du upp intresset för att göra musik?

Jag började spela piano när jag var liten och tror att det var hur spelandet gav både uppmärksamhet och någon slags mystisk glädje som fick mig att fortsätta. Så småningom började jag älska att bara spela för mig själv. Där någonstans kan jag tänka att mitt behov av att göra musik uppkom.

Downtown är din debut, kan du berätta lite om hur den kom till?

Downtown började ta form förra vintern när jag satt i min kompis fjällstuga och skruvade synthar på datorn. En av idéerna jag spelade in var vers- och bryggackorden till Downtown. Sen kom SIGNE in i bilden och lyfte hela projektet med hennes stämning och röst, jag skrev färdigt låten och spelade in det mesta under ett par veckor i mars. Sen återstod mixning vilket blev en lång process för mig då det var första gången jag gjorde allt själv i ett projekt av den här storleken, men i slutet av maj kunde jag äntligen börja spela upp låten för folk.

Vad kommer hända härnäst för dig?

Jag flyttar hem till Stockholm efter ett halvår i New York och ser fram emot att träffa några nära vänner och jobba vidare på ny musik.

Lista tre låtar som du själv lyssnar på mycket just nu.

Daniel Caesar – We find love
Joni Mitchell – The three great stimulants
Oskar Linnros – Ängladamm

PS. Jag vill ge en shoutout till Pål Svenre som bollplankade fram mig genom stora delar av inspelningsprocessen <3

Johnny Långa
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend