Dags att sammanfatta veckan som gått och lista fem musiktips från veckans skörd i bloggen som jag tycker du bör lyssna på en gång till.

POPMUZIK LOVER 2

L Devine – Like you like that

När popmusik är som poppigast och riktigt bra. Ja då är det lycka här hemma vill jag lova. Blev helt golvad av singeln Like you like that med brittiska L Devine. Väldigt mycket Carly Rae Jepsen över detta.
Låten är tagen från sångerskan debut-EP Growing Pains som finns ute nu.

Darin – Tvillingen

Tycker Darin imponerade på nya albumet Tvillingen. Han fortsätter på den väg han började med Fjärilar i Magen och bjuder på en knippe personliga låtar som får en att vilja veta mer om sångaren. Det är ju alltid bra med musik som gör en nyfiken. Starkast är helt klart låten Mardröm, som med snyggt produktion skapar en spännande låt om ett krossat hjärta.

Tripnaha – If life

Blev lite kär i låten If life med den Göteborgsbaserade duon Tripnaha. Drömliknande synthpop som är det poppigaste från debut-EP:n 1a som släpptes i veckan.
Vi är fan duktiga på pop här i Göteborg måste jag säga. Detta är i alla fall helt klart min påse.

Slowes – Tell me why

Om man ska kalla musik för elegant så är det omöjligt att inte tänka på Roxy Music. Bandet som satte in stilen i pop och skapade tidlösa klassiker som Avalon och More than this.
Det är just Roxy Music jag tänker på när jag hör den danska duons Slowes senaste singel Tell me why. Snygg 80-tals doftande pop med drömliknande känsla. Bara en cocktail som saknas.

Marija – Louder than a drum

Det är inte ofta jag lägger upp popmusik från Serbien, men när Marija följer upp debuten Dance like nobody’s watching med Louder than a drum så vore det nästan tjänstefel att inte belysa den extra mycket. Riktigt bra poplåt som visar att med rätt artist och låt kan verkligen alla länder hamna på pop-kartan.
Hade varit kul om Serbien fick bli ett stark popland också.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011