Tripnaha är en elektronisk duo från Göteborg som består av Elin Johansson och Fredd Jakobsen. Efter tre singlar tog de sig till Berlin för att spela in EP:n 1a.
Den första singeln från EP:n blev If life, som även var låten som fick mig att få upp ögonen för duon. Men jag är ju ganska svar för synthpoplåtar med starka melodier och snygga arrangemang. Så det var ju lätt att fastna för den.
Jag skickade över en knippe frågor till Elin och Fredd som de gladeligen svarade på.

Hur bildades Tripnaha?

Vi har gjort musik tillsammans i olika band och konstellationer sedan vi träffades 2009. Med tiden blev det mer och mer självklart att vårt skapande på tu man hand gav oss mest, så bildades Tripnaha.

Vad är er gemensamma nämnare rent musikaliskt?

Vi känner båda två när vi tycker nåt är bra, eller dåligt, och det behöver inte vara på ett visst sätt för att det ska bli så, vi experimenterar tillsammans och har lik smak. Vi inspireras av att jamma och skapa när allt är fritt och okomplicerat.

Vem gör vad i studion?

Vi har en gemensam studio med två stationer kan man säga, när vi inte jammar fram något tillsammans sitter vi ofta på varsin station och gräver i melodier. Sedan möts vi upp och försöker sammanställa och arrangera.

Berätta lite om If life.

If life handlar om att sträva framåt men att aldrig riktigt nå fram hela vägen, att känna sig ensam trots alla människor runt omkring.
Låten kom till en mörk höstkväll på Korsvägen i Göteborg.

Vad är den röda tråden på 1a?

Vårt skapande är vi och det blir den röda tråden.

Vad händer i det närmaste nu efter att ni släppt EP:n?

Vi håller på att repa just nu och sätta ihop ett liveset. Ser fram emot livespelningar, och skriver nya låtar till kommande släpp.

Tripnaha
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend