Premiär i Being Blogged NY
Ebba Salomonsson är en musiker baserad i Malmö och som idag släpper singeln Never start som första låt under sitt artistnamn Benz. En låt som bjuder på luftig pop med drömliknande känsla. Väldigt mys skulle jag säga.
Never start är tagen från hennes kommande EP Erazer som släpps i början av 2018.
Jag ställde en knippe frågor till Benz inför premiären här idag som du kan läsa medan du lyssnar på låten om och om igen.

Om du kort skulle berätta om dig själv, vad skulle du säga då?

Jag skulle säga att jag är spelsugen!

Någon artist som inspirerat dig extra mycket igenom åren?

Åh, det är många.
Men genom åren… Jag har alltid varit helt besatt av låten Moonage Daydream med David Bowie. När jag var liten hjälpte mamma mig att skriva ner texten, så att jag kunde sjunga med.

Hur kom Benz till?

Min låtsatspappa har en skivbutik i Norrköping. Där hade han ett klistermärke från bilmärket mercedes benz, som var delat mitt itu. Så det var bara Benz kvar, och det fastande på något sätt.

Första singeln Never start släpps idag. Berätta lite om låten.

Jag skrev den faktiskt till en indieserie som kommer släppas framöver.
Handlingen speglar lite det som serien handlar om, nämligen det övernaturliga. Jag funderade på hur kärlek ibland kan upplevas som hemsökande.

Det blir även en EP under 2018. Är singeln en bra indikation på hur EP:n kommer att låta?

Det borde ju vara så kan man tycka, haha. Men egentligen så skulle jag säga att Ep:n är ett steg längre och mer representant för hur min musik låter.

Nämn tre låtar som just nu spelas mycket hos dig.

Adult Diversion med Alvvays

Intern med Angel Olsen

Holding on med War on Drugs, eller allt från deras senaste album.

Benz
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend