Olle Grafström är tillbaka! I vanliga fall är han med i gruppen Tjuvjakt, men han har även släppt tre singlar under egen flagg.
Nya singeln heter Allt i huvet och är en mer soulpoppig historia äv hiphoppig som vi brukar få av Olle. Jag blev i alla fall positivt överraskad och gillade detta sjukt mycket. Låten fick mig att tänka väldigt mycket på Oskar Linnros. Så detta passade mig som handsken.
Jag fick till en intervju med den alltid lika trevliga Olle, för att bland annat snacka lite om låten.

Hur bra minne har du?

Sjukt kul att du frågar hur bra minne jag har för jag har EXTREMT dåligt minne, haha. Mitt liv är lite som Memento-filmen att jag måste skriva ner eller filma alla idéer jag har för att inte glömma, men jag jobbar på det.

Men är du långsint?

Jag är lite av en forgive, don’t forget typ. Jag förlåter gärna folk ganska direkt om dom på riktigt är ledsna över något elakt dom gjort, däremot låter jag inte mig själv utsättas för samma sak mer än twice då fattar jag att dom inte ändras. Så jag är lite Elefantmannen då jag aldrig glömmer!

Ny singel ute idag. Berätta lite om Allt i huvet.

Det känner du säkert till men när vi var i val d’isere med Tjuvjakt så hade vi inbrott i vår fjällstuga och min dator och dom andras datorer blev stulna. Så första halvåret av 2017 spenderades enbart åt att återskapa gamla låtar för mig vilket verkligen frustrerar en kreativ själ kan jag säga. Så fort vi fick en turnepaus så hade jag en miljon idéer jag ville få ut och Allt i huvet är en av dom låtarna som kom till.
Den handlar om en väldigt nära relation jag haft där jag låtit mig själv utsättas för elakheter gång på gång men till slut klippte bandet med denna person. Att den heter just Allt i huvet har att göra med att den här personen var sjukt manipulativ och i sitt egna huvud var det säkert inget fel alls, de grejer den här personen gjorde.

Kändes som en mer poppig Olle denna gång – vilket jag gillar. Är det ett steg mot en ny stil eller blev det bara så denna gång?

Kul att du gillar! Jag har ett mål och har satt upp en ram kring det jag vill göra nu men sen inom den ramen så vill jag röra mig så fritt och olikt som jag bara kan! Skulle säga att det är ett steg mot en ny stil samtidigt som det kanske bara blev så denna gång! If that makes sense

Var känner du dig personligen mest hemma: i hiphopen eller soulpoppen?

Det är lite skilda föräldrar för mig, visst borde jag kunna älska båda lika mycket? Främst älskar jag mest det jag inte håller på med för tillfället haha. Lite gräset är grönare på andra sidan type känsla.

När hörde du en låt senast som golvade dig och vilken var det?

Lite smått pinsamt haha men det var för nån månad sen när Kid och Jesper från Tjuvjakt visade en låt med en norsk musiker Lido som gjort en låt med en väldigt urban hiphop-rnbduo THEY. Där dom tog tillbaka 90-tals Backstreet Boys-eran och gjorde det fett (från en person som tycker hela Backstreet eran var rätt lökig). Not enough heter låten!

En spelning som blev extra bra för dig / er.

Hmm ärligt talat svårt att välja, den här sommaren har vart bonkers! Furuvik får det nog bli men det var mest för vi fick VIP treatment och gå in i lemurburen och mata lemurer med russin (vi alla älskar djur tro det eller ej)

Vem skulle du vilja spela in en duett tillsammans med?

Vill inte avslöja för mycket men några av mina drömduetter är kanske redan in the makings. Om jag verkligen ska säga en drömduett så säger jag nog Bosse Sundström ifrån Bo Kaspers! Tror det hade vart fett och fånga en äldre och en yngre artist som skulle pratat om ett gemensamt tema.

Sammanfatta 2017 med tre ord.

Jäkligt svårt att göra det, varje år för mig har känts helt earth shattering men i guess: Helt Jävla Överväldigad. Musikmässigt har det gått bättre än jag kunde drömma om, som en ångestfylld och stressad person har jag börjat fått pli på mitt liv och min relation till min flickvän, min familj och mina vänner har ba blivit otroligt mycket bättre. Kan inte begära mer av 2018 tror det är omöjligt men försöker alltid!

Olle Grafström
@Instagram

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend