Dotter – eller Johanna Jansson som hon egentligen heter – är äntligen tillbaka med singeln Rebellion som släpptes idag. Låten följer upp singeln Evolution som släpptes i Februari som skrevs tillsammans med veteranen Thomas G:son.
Denna gång är det Christian Walz och Henrik Jonzon som varit med i kontrollrummen med Dotter.
Jag tog ett snack med Dotter om nya singeln som du kan läsa här.

Hej Johanna. Hur är läget med dig?

Hej! Jag mår fint tack! Peppad över att äntligen få släppa ny musik igen! Läget själv?

Det är bra tack. Kaffe i högsta hugg och försöker vakna till liv.
Vad har varit det mest magiska med 2017 för din del?

Det mest magiska var helt klart att min singel Evolution blev veckans låt i P3!! Men att va med i Mello som låtskrivare för första gången, med den enda låten jag nånsin hade skickat in och bli 4 i finalen kändes ändå rätt så fett också. Ler stort.

Johanna skrev låten A Million Years tillsammans med just Thomas G:son, som framfördes av Mariette i årets Melodifestival.

Du är väldigt flitig på Instagram har jag märkt. Hur jobbar du med sociala medier i allmänhet och Instagram i synnerhet för att nå ut till dina följare?

Ja jag älskar instagram, att låta bilder få tala är lite min grej. Jag försöker bara va så aktiv jag kan och interagera med mina följare. Instagram är för mig en inspirations portal och jag hoppas även min sida kan va det för andra. Dessutom använder jag mycket hellre instastory än snapchat eftersom jag redan har min lilla hub där.

Ny singel idag. Du skyndar långsamt med dina releaser måste jag säga. Hur lång tid tar det förrän du känner dig nöjd med en låt?

Jag är ganska så extremt petig, iaf när det kommer finslipet på en låt, det är produktionen och mixningen som tar längst tid. Själva låtskrivarprocessen brukar flyta på enkelt och snabbt. Jag tror att det är för att jag vill va med och peta i allt, det kallas kontrollbehov tror jag, haha!

Vad tycker du själv är den viktigaste ingrediensen i en bra låt?

Hmm, ja för min del är det absolut att det finns nånting querky, det får mig att hoppa ur stolen, jag älskar när nåt är lite udda!

Du sjunger Thank god for rebellion, vad bör man göra revolt mot?

Jag tänker snarare att det är en hyllning till alla som tänker annorlunda och vågar göra det lilla i vardagen för att motverka att makthavare får ännu mer makt. Att inte supporta det som gör att rika blir rikare för det resulterar i att fattiga blir fattigare.

Berätta lite, hur kom Rebellion till?

Det var en ganska kort låtskrivarsession, jag minns att jag var inte på mitt bästa humör den dagen, vilket jag försökte dölja men även ett dåligt humör kan man vända till att skriva en peppig låt!

Vad händer mer i det närmaste för din del?

Jag har en backpack-resa framför mig nu i december, ska se till att koppla av hjärnan riktigt ordentligt en stund för i början av 2018 har jag lite större musikplaner som kräver allt mitt fokus.

Dotter
@Instagram

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend