En av mina favoritlåtar i år är helt klart Bicycle med BC Unidos. Det var lite som Markus Krunegård och Patrik Bergers försök att göra en Mark Ronson-låt, och det kändes nästan som de var bättre på att låta Ronson än Ronson själv. Med andra ord lysande.

Just den singeln gästades av Shungudzo som just nu är aktuell med singeln Long live the Billionaire. På EP:n Bicycle fortsätter samarbeten med ytterligare tre andra artister, som alla mer eller mindre dyrkas av bloggen. Charli XCX, Carly Rae Jepsen (välj antal utropstecken efter det) samt Santigold.
Fortfarande är titelspåret starkast på EP:n, men lekfullheten i produktionen och främst valen av artister är för min del allt.

Det ska bli mycket intressant att se hur Krunegård och Berger utvecklar BC Unidos. Men detta är den friska fläkt av popmusik som i alla fall jag längtat efter.

BC Unidos
@Instagram

8 / 10

Titelspåret är fortfarande starkaste låten på EP:n, men jag verkligen älskar lekfullheten i produktionen och känslan i låtarna. Extrapoäng för val av sångerskor.

  • User Ratings (0 Votes) 0

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend