Villa Rivercat – More

Villa Rivercat är en folk-popgrupp från Borlänge i Dalarna som numera lämnat landsbygden för det mer urbana livet i huvudstaden. Med singeln More får vi uppleva första singeln med bandet som senare kommer leda till albumet Days and Weeks and Hours.
Själva singeln bygger på när sångerskan Hanna Fideli Fritzell träffade en kvinna i en bar i Malmö. Kvinnan berättade att hon flytt från en psykiatrisk institution. Så låten More blev en berättelse om hur mycket man kan ljuga och hur långt man kan gå innan lögnen upptäcks. Med andra ord en ganska tragisk historia sminkad till en mysig folk-poppig låt. Det finns inget bättre sätt att säga att någon är psykiskt instabil som med ett leende på läpparna och en medryckande melodi i bakgrunden. Men en riktigt fin debut blev det i alla fall.

Villa Rivercat
@Instagram

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Vad tyckte du?

Send this to a friend