Trion Frithiof från Jokkmokk blev en duo och med det var de inte Frithiof längre. Nu heter de istället Tall Blonde, men Frithiof Stenvall är fortfarande frontfiguren som tillsammans med Andreas Larsson släppt singeln I will light up the sea.
Singeln börjar med snyggt och enkelt piano för att sedan sakta bygga till något som doftar både Keane och Coldplays stadium-pop. Med andra ord är det något jag personligen själv går igång på då jag både gillar Keane, Coldplay och de tidiga singlarna med Frithiof.
Till detta får vi en vacker video regisserad av Martin Åhlin och med foto av Olle Sundberg.

Stenvall berättar:

“Låten skrevs för drygt två år sedan och har legat i demohögen rätt länge. Det min pappa och vår producent Tomas Bäcklund Tuneström som låg på och ville ha den som en självklar singel.
Som demo var låttexten extremt flummig, man fattade inget. Vår producent Tomas är benhård med texter och tyckte att den skulle skrivas om. Vi i bandet hade i princip inga idéer på text. Vårt medvetande fastande i något slags I’m The Walrus-tänk. Så vi överlät Tomas och vår gode vän Dennis Kalla att skriva texten.”

Tall Blonde
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend