Då var Så Mycket Bättre igång igen.
I år är det Moneybrother, Sabina Ddumba, Eric Saade, Tomas Andersson Wij, Kikki Danielsson, Icona Pop samt Uno Svenningsson som ska berätta om delar ur sina liv och bli tolkade. Först ut var just Freda’-sångaren Svenningsson.
Jag har ju sedan Unos debutalbum som soloartist haft ett svagt öga till honom. Med låtar som Tro på varann tillsammans med Eva Dahlgren, Under ytan och Tid att gå vidare blev han ett starkt inslag inom den svenska poppen. Något han tagit med från sitt då pausade band Freda’.
Alltid spännande att höra folks tolkningar av hans låtar, men det ska även bli väldigt spännande att höra hans tolkningar av de andra låtarna.

Popmuzik Lover Patreon

Jag måste säga att jag blev positivt överraskad av Kikkis politiska tolkning av Under ytan, som här hette At the border. Nu handlade låten om flyktingar som försöker komma förbi gränserna bort från kriget. Ett politiskt utspel som jag faktiskt trodde Andersson Wij mer skulle stå för.

Tomas gjorde istället en tolkning av Freda’s I en annan del av världen. Borta är 80-tals produktionen och istället får vi en suggestiv, mörk tolkning som enligt mig var kvällens absoluta musikaliska höjdpunkt.

Sedan uppskattade jag Sabina Ddumbas tolkning av låten Vågorna från Unos album I Det Osynliga. Fin sommarpop som i denna tolkning blivit mer av en ballad än den positiva poplåt Uno själv gjorde. Själv hoppas jag att vi bara skrapat på ytan av det vi har att förvänta oss av Ddumba under denna säsong.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Podcast

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011