Vecka två av Så Mycket Bättre och det var dags att lära oss lite mer om Moneybrothers låtar. Runt middagsbordet bjöds vi som vanligt på sex tolkningar av de låtar Anders Wendin gett ut.

POPMUZIK LOVER 2

Måste ju säga att det var bra höjd denna vecka. Det var faktiskt många av tolkningar som jag tyckte blev riktigt lyckade, så att nu välja ut två till veckans höjdpunkter blev svårt. Eller i alla fall ha den som jag tyckte kom på en hedrande andra plats.

För kvällens absoluta höjdpunkt var ju Aino Jawo och Caroline Hjelts tolkning av They’re building walls around us. Originalet är ju en underbart discodoftande poplåt som jag tycker Icona Pop förvaltar på ett föredömligt sätt, och tar 70-tals känslan i originalet till 10-talet. Svårt kanske att inte gå igång på detta. Det känns som det kan bli kvällens stora Spotify-hit i alla fall.

Sedan ska jag vara ärlig. Det är verkligen dött lopp mellan Sabina Ddumbas fantastiska tolkning av It’s been hurting all the way with you Joanna och Snart kommer det en båt med Tomas Andersson Wij. Sabina har verkligen suddat ut originalet i hennes tolkning och gjort till sin egna låt. Riktigt stark version och den skulle passat otroligt bra på hennes debutalbum.

Tomas tar här upp där hans Uno Svenningsson-tolkning slutade förra veckan, och gör en 80-tals inspirerad poplåt som får mig att tänka på Ratata när han sjunger Snart kommer det en båt. Det är så jävla smart gjort att jag blir helt lycklig. Ska jag vara ärlig känns det som Tomas är säsongens starkaste kort för mig. Men heck, tar man hjälp av Niki & The Dove när man ska producera tolkningar så kan det inte bli annat än fantastiskt.

Du hör alla tolkningar här:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011