De flesta känner nog igen Sigrid Bernson som dansaren som vunnit Let’s Dance flest gånger. Bland annat har hon dansat in i våra vardagsrum tillsammans med Anton Hysén, Erik Segerstedt och Benjamin Ingrosso.

Men på senare tid har Sigrid mer och mer blivit känd som sångerska. I somras släpptes singeln This Summer som blev en stor hit för sångerskan, som bland annat streamats till guld efter bara några veckor. Vi har även kunnat se henne under sommarens hållpunkter som Rix FM-festivalen, Lotta på Liseberg och TV4 Nyhetsmorgon.

Men nu är det dags att följa upp succén med singeln Celebrate. En somrig partylåt med både värme och lycka, som passar extra bra nu när hästen kommit för att stanna.
Jag ställde en knippe frågor till Sigrid vars svar du kan läsa här.

Hur är läget med dig idag?

Tack det är bara bra! 🙂

Fram tills i sommar var du ju mest känd som dansaren Sigrid. Vad var det som fick dig att på allvar satsa på musiken?

Jag har alltid haft som dröm och mål att göra musik och att få släppa musik som artist. Vissa tror att jag kom på i somras när This Summer släpptes att att jag ville göra musik men jag har jobbat i 4 år på att få ett skivkontrakt som jag är nöjd med här i Stockholm.
Det har även tagit tid att hitta rätt människor att jobba med. Jag följer min magkänsla väldigt mycket och för mig är det viktigt att de runt omkring mig har en positiv energi och samma mål och driv som mig.
Det känner jag verkligen att jag har hittat nu, jag älskar mitt team.

Nu känns det som du mer och mer börjar bli popartisten Sigrid. Har sången alltid varit stor del i sitt liv också?

Absolut! Jag skrev låtar redan som barn och när jag fyllde 13 år fick jag en knallröd gitarr av mina föräldrar. Sen dess har jag alltid spelat, sjungit och skrivit musik. Istället för att ha en dagbok så gjorde jag låtar om tankar, kärlek och om olika teman.

Vilka artister inspireras du själv av.

Oj det är många.
Laleh inspireras jag av för att hon skriver och även producerar stor del av sin egen musik.
Hon var en av anledningar till att jag läste musikproduktion för att lära mig grunderna i att producera musik själv oxå.
Jag inspireras även av många andra, allt från Astrid S till Norlie KKV, Icona Pop, Ed Sheeran och Julia Michaels.

Vilken låt är din guilty pleasure?

Haha det är många. Jag gymmar ofta till gamla svenska partylåtar för de gör mig så glad och överst på den listan har jag Ohalala-jag vill ha dig. 😁

Jag som är barnsligt förtjust i jullåtar… Din första singel var ju en jullåt. Hur kom det sig att du spelade in den?

Jag skrev en egen jullåt på gitarr och spelade den för de producenter som jag jobbade med just då. De gillade låten och vi bestämde oss för att spela in den och ge ut den även fast jag inte var signad på något skivbolag just då. Det är en låt som ligger mig varmt om hjärtat.
Förhoppningvis släpper jag en jullåt på engelska nu i år. Jag ska in i studion idag och försöka få klart den. Det är helt magisk låt skriven på endast mina melodier så håller tummarna på att den hinner bli klar.

Vilken jullåt är din personliga favorit?

Maby this Christmas med Nils Landgren.
Den är såååå fin. Jag blir helt kär i julen när jag hör den. 🙂

Säg en låt som alltid får dig att bli på bra humör.

Icona Pop – I Love It. 🔥👯😁

Hur kom ditt samarbete med John de Sohn till?

Jag skrev Happy Hours med två producenter som heter Tony Nilsson och Mirja Breitholtz. Vi älskade den men eftersom jag inte var signad artist då så ville vi göra ett samarbete med en DJ för att nå ut till fler lyssnare. Vi spelade låten för John De Sohn som oxå älskade den och som då fick göra en ny version på låten med musikaliskt dropp och jag stod för sången.

Säg en låt som beskriver kärlek på bästa sätt.

To make you feel my love!
Så vacker!

Vem hade varit den ultimata duettpartnern?

Jag vill göra en duett med Astrid S. Vi är rätt lika tror jag men våra röster är i helt olika register. Jag sjunger ganska mörkt och hon ljust. Det tror jag hade varit en magisk kombination.

Det känns som sommaren blev galen för dig. This Summer blev ju en enorm hit, och en välförtjänt sådan måste jag säga. Vad är bästa minnet från sommaren?

Heeelt galen sommar och jag var med om så många roliga spelnigar. Men jag måste nog säga att när Rix FM festivalen ringde mig två dagar efter att jag hade släppt låten och frågade om jag kunde spela den samma kväll live i Kristianstad…. För 15.000 människor i publik… DET kommer jag aldrig att glömma. Det var så overkligt men jag är både glad och stolt över mig själv att jag vågade göra det.

Nu släpper du Celebrate idag. Berätta lite om låten.

Låten Celebrate är en grym uppföljare till This Summer. De är låtar som är peppiga med mycket energi och som jag tror behövs i gråa höst Sverige just nu.
Celebrate handlar ju om att fira, precis som det låter. Jag älskar att fira, stora som små saker eller framgångar. Tycker livet blir roligare då. Så denna låt bjuder upp till fest kan man säga.
Jag hörde en demo på låten hos mitt skivbolag och fastnade för refrängen. Så jag frågade låtskrivarna om jag fick göra om verserna med dem och anpassa låten till mig. Från börjar var den en kille som sjöng låten. De blev peppade och vi skapade den här låten som nu är skräddarsydd till mig. Jag är jättepeppad!
Det är David Lindgren Zacharias som bland annat gjort Darins platta samt killarna i Galavant, Sebastian Atas och Victor Sjöström som är låtskrivare.

Om du skulle beskriva låten med tre emojis, vilka skulle det vara då?

🎉😄👯

Tre singlar under 2017 – vad hoppas du på om 2018?

Jag hoppas på fler låtar och fler turnéer. Jag vill fortsätta att utforma mitt sound inom musiken och ser verkligen fram emot vad vi kan skapa 2018!

Sigrid Bernson
@Instagram

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend