Faråker – EP

Olle Blomström sätter med sitt musiker-alter ego Faråker Blekinge på musikkartan. Han får oss att inse att länet inte bara är Sverigedemokrater och nedlagd mejeriproduktion som var Gott gotti gott gott. Det hade mest varit tragiskt för länet om så var fallet i och för sig.

Nu är kanske inte Faråker världens muntraste herre på ytan heller. Man skulle kunna likna honom med svensk pops antihjälte. Hans texter är finurliga vardagsbetraktelser där han mästerligt bollar ord till effektiva melodier. Hade han inte varit popartist skulle han definitivt vara verbal arvtagare till Tage Danielsson eller varför inte Povel Ramel? Två personer som kunde behandla språket på ett mycket respektfullt vis både inom text, tal och sång.

För mig är i alla fall Faråker en som vet att en riktigt bra låt börjar med en bra melodi och som sedan gör den ännu bättre med en oftast lysande text. Här blandas det bittra med det syrliga och som sedan förstärkts av det salta. En perfekt avvägd kryddning som gör denna EP till en utomordentlig portion pop.

Faråker
@Facebook

8 / 10

Faråker fortsätter göra lysande poplåtar med starka melodier och underbart syrliga texter som bevisar vilket geni killen är.

  • User Ratings (0 Votes) 0

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Vad tyckte du?

Send this to a friend