Olle Blomström sätter med sitt musiker-alter ego Faråker Blekinge på musikkartan. Han får oss att inse att länet inte bara är Sverigedemokrater och nedlagd mejeriproduktion som var Gott gotti gott gott. Det hade mest varit tragiskt för länet om så var fallet i och för sig.

Följ på Apple Music

Nu är kanske inte Faråker världens muntraste herre på ytan heller. Man skulle kunna likna honom med svensk pops antihjälte. Hans texter är finurliga vardagsbetraktelser där han mästerligt bollar ord till effektiva melodier. Hade han inte varit popartist skulle han definitivt vara verbal arvtagare till Tage Danielsson eller varför inte Povel Ramel? Två personer som kunde behandla språket på ett mycket respektfullt vis både inom text, tal och sång.

För mig är i alla fall Faråker en som vet att en riktigt bra låt börjar med en bra melodi och som sedan gör den ännu bättre med en oftast lysande text. Här blandas det bittra med det syrliga och som sedan förstärkts av det salta. En perfekt avvägd kryddning som gör denna EP till en utomordentlig portion pop.

Faråker
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
8 / 10

Faråker fortsätter göra lysande poplåtar med starka melodier och underbart syrliga texter som bevisar vilket geni killen är.

  • User Ratings (0 Votes) 0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011