Intervju: Fabian D Santacruz debuterar med singeln Anywhere

Det kom ett mail från en kille som ursprungligen kom från Sydamerika, men som numera bor i Stockholm vid namn Fabian D Santacruz. Fabian har precis släppt singeln Anywhere, som är en soft och somrig poplåt som fick mig att vilja veta lite mer om denna debutant.
Med andra ord var det lika bra att ställa några snabba frågor till Fabian så han får presentera sig själv.

Så, vem är Fabian och vad inspirerade dig att börja med musik?

Jag har spelat gitarr sedan jag var 8 år gammal då jag blev introducerad till blues och rockmusik.
När jag flyttade till Sverige för 9 år sen tog jag med mig min gitarr och alla latininfluenser i ryggsäcken.
Medan jag började skriva folk-popmusik kom alla latininfluenser fram och jag upptäckte snabbt att jag kanske hade något unikt. Jag såg chansen att introducera latinosoundet till hela indie-popvågen som var starkt i Sverige.
Jag läste 1 år musikproduktion och lärde mig att spela slagverk och bas för att kunna spela in och dela min idé.

Vad lyssnar du själv på?

Jag har en lång lista med artister jag lyssnar på som bland annat First Aid Kit, Vance Joy, Ben Howard och Norah Jones. Men ett album som jag alltid kommer tillbaka till är Continuum med John Mayer.

Vad skulle du säga är det viktigaste i en låt?

Jag tycker att det viktigaste i en låt är melodin. Det spelar ingen roll vilken sorts musik det är så kommer alltid melodin att bestämma hur låten andas.

Nu släpper du din debut Anywhere. Berätta lite om låten.

Anywhere skrev jag en av de första dagarna i sommar. Efter många kalla månader satt jag med några kompisar i stan där jag fick inspirationen att skriva en melodi. Texten till melodin beskriver vad jag känner en riktig nice solig dag och hur den känslan viskar till mig att komma tillbaka.

Vad händer närmast för dig?

Efter att jag nu har släppt min första singel är planen att släppa några singlar till. Målet är att släppa ett helt album som jag spelat in hemma samt producerat och mixat själv.
Mina planer framöver är att fortsätta skriva och försöka hitta mitt framtida sound.

Du hör Anywhere här.

Fabian D Santacruz
@Instagram

Vad tyckte du?
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Intervju: Fabian D Santacruz debuterar med sing..." A few seconds ago

Comments are closed.

Send this to a friend