Premiär: ARSADI – Love should be like


Premiär i Being Blogged NY
ARSADI är ett popband från Uppsala som debuterade tidigare i vår med singeln Green walls, som uppmärksammades av en hel del musikbloggar här i Sverige. Ja, även Popmuzik skrev om låten samt intervjuade bandet.

Nu är kvartetten tillbaka inför hösten med singeln Love should be like. En medryckande och ändå vemodig poplåt som bygger på känslan vi alla slås av lite då och då: hemlängtan.

Bandet berättar:
”Låten är inspelad i våras hos Youth Recordings i de värmländska skogarna utanför Karlstad. Pedram och Feria på trummor och bas skapar ett stadigt och fartfyllt sväng och Nils smetiga gitarrer och Mark Knopfler-liknande solo i mix med Anthonys färgande ackord på piano sätter en härlig pop och rock-stämpel på en låt som från början bara var en akustisk gitarr med sång. Den har både en känsla av vemod och hoppfullhet på samma gång och efter Filip Sjögrens mixning låter den som en smygstartande raket och rockorkester.

Låten skrevs för ca 3 år sen när Anthony hade kommit tillbaka till Sverige efter 1 års musikstudier i London och den handlar till viss del om hemlängtan. Om en person på en ny och okänd plats som dagdrömmer sig tillbaka till en mer oskuldsfull tid bland familjära skogar och trygga platser. Texten förmedlar också en längtan efter kärlek och efter något djupare och mer äkta än korta romanser och ytliga omgivningar.”

ARSADI
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Vad tyckte du?

Send this to a friend