Om man vill vara med på New Music Friday-tåget, men ändå få ett försprång kan man – precis som butiker som börjar med mellandagsrean innan julafton – släppa musiken några timmar innan just New Music Friday.
Det var precis vad den norske tropical house-artisten Kygo gjorde idag när han släppte EP:n Stargazing sex timmar innan 12-slaget och med det kom före alla andra som släpper sin musik i morgon. De är sluga de där norrmännen måste jag säga.

POPMUZIK LOVER 2

Fem låtar får vi i alla fall. Tre av dem har vi hört senare: It ain’t me som framförs av Selena Gomez och First time med Ellie Goulding. Med andra ord har du redan där två riktigt bra låtar som tillsammans streamats över 700.000.000 gånger. För att krydda EP:n slänger Kygo in hans remix på You’re the best thing about me med U2. Lite som den där praktiska ryggsäcken man fick vid en prenumeration av en tidning förr i tiden. Nu köper ju folk inte tidningar längre, så man får helt enkelt komma på nya sätt att ge mervärde. I Kygos fall är det en okej remix på en grupp som var relevant för 20 år sedan.

Men det är ju det nya som är intressant.
EP:n börjar med titelspåret. Logisk start. Stargazing framförs av en kille som heter Justin Jesso från Chicago. Han har inte ens en profil på Spotify med en vacker röst och nästan 1200 följare på Facebook. Poppig klubblåt som inte kommer bli lika stor som låtarna med Gomez och Goulding i och med att de har lite fler följare på Spotify och Facebook.
Sista nya låten är bland annat skriven tillsammans med världens coolaste Noonie Bao. Vet inte hur många Noonie Baos det finns, men den jag vet är väldigt cool och bra på att göra poplåtar. This town är just en sådan. En poplåt med akustisk känsla och fin sång av Sasha Sloan. Lite som den där hångellåten innan discot stänger.

Om jag nu ska sammanfatta det hela lite.
Två monsterhits. Två nya låtar som också kommer att bli hits, men inte lika stora. En okej remix på en grupp ingen bryr sig om längre. Jo, men det är bra valuta för pengarna och en bra sammanfattning av Kygos år 2017.

Som mervärde till denna recension kan du även här se textvideon till This town.

Kygo
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
6 / 10

Kygo sammanfattar 2017 med EP:n Stargazing med två monsterhits, en remix och två nya låtar.

  • User Ratings (0 Votes) 0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011