Intervju: John Lundvik berättar om singeln With you

John Lundvik är lite av en känd doldis. Han skrev låten When You Tell The World You’re Mine tillsammans med Jörgen Elofsson som framfördes av Björn Skifs och Agnes under kronprinsessan Victoria och Daniels bröllop. Han skrev även singeln Natural för Anton Ewald till Melodifestivalen. Utöver detta har John släppt en del singlar under eget namn.

Efter ett års tystnad sedan han gjorde OS-låten All about the games är det nu dags för John Lundvik att än en gång hamna i våra spellistor med den dagsfärska singeln With you.
Det passade med andra ord bra att ställa några frågor till sångaren och låtskrivaren.
Här har ni dem:

Du har varit sprinter och vad jag förstår duktig sådan. Var det någonstans svårt välja mellan sporten och musiken?

Nej, faktiskt inte. Sport va något jag gjorde, men musik är den jag är. Disciplinen jag fått genom träning på elitnivå har dock varit väldigt värdefull att ha med sig in i musikbranschen. Även bra att ha med sig lite flås på scenen som artist *skrattar*.

Du skrev OS-låten All about the games. Vad tycker du själv är receptet på en perfekt låt för ett sportevenemang?

Det är lite olika beroende på vad det är för sport. Men för generellt så är enkelheten och tydliga melodier i dessa låtar alltid ett bra recept

Vilken är din favoritlåt som skrivits för ett sportevenemang?

David Fosters Winter Games (1988). Givet!

Vilken låt som du gjort är du mest stolt över än så länge?

When you tell the World you’re mine.
Att skriva den offentliga bröllopslåten (tillsammans med Jörgen Elofsson) till vår kronprinsessa Victoria och prins Daniels bröllop. Från att ha startat min resa på musikskolan i Växjö med G- i musikteori kändes det lite extra skönt inombords att ha senare fått göra svensk historia som låtskrivare för våra kungligheter. Jag hade gärna sjungit låten själv *skrattar* men att få artister som Björn Skifs och Agnes att sjunga på en låt jag varit med och skrivit kändes stort!

Du släppte en del singlar 2016, med efter All about the games har det varit ganska tyst om dig. Vad har du haft för dig under tiden?

Ja, det stämmer. Det har varit ett år då jag inte synts så mycket offentligt. Jag har haft en massa annat att stå i. Till exempel har jag som Artist ingått i samarbete med majorbolaget Warner Music som känns riktigt spännande! Det i sig har gjort att jag haft fullt fokus på mitt egna låtskrivande så min arbetsplats har varit studios tillsammans med andra låtskrivare och producenter. Jag ser nu fram emot att inom kort få visa upp lite av det materialet.

Nu är du aktuell med With you. Berätta lite om låten.

With you är en modern Romeo & Julia-saga som handlar om att kärleken övervinner allt. Olikheter och mindre bra förutsättningar spelar ingen roll när kärleken knackar på dörren. Den är producerad av Stefan Öhrn och Johan Kronlund och har en skön känsla tycker jag.

Vad händer härnäst för dig?

Nu ser jag fram emot detta singelsläpp av With you och det ska bli spännande att höra hur låten kommer att tas emot. Det är den första singeln Warner Music släpper upp med mig som artist och därefter har vi planerat massa roligt ihop. Det är inget jag än så länge kan prata om men jag ser verkligen fram emot att utveckla vårt samarbete ytterligare och att ta alla steg vi pratat om.

Slutligen. Lista tre låtar som du lyssnat sönder senaste tiden.

Detta är lite pinsamt, men jag lyssnar inte på musik på det viset. Eller jo, det gör jag kanske men jag lyssnar väldigt sällan sönder en viss låt. Jag skriver så mycket musik och får naturligtvis massa inspiration av musik och det som snurrar på listor nu men även gammal musik. När en låt sticker ut lite extra pga att den har tex. en stark melodi eller en grym produktion så hajar jag till förstås. Men jag är snarare en sån som lyssnar mycket och fort. Inte fastnar och lyssnar sönder. Och så är det förstås vissa artister som gärna fångar min uppmärksamhet och som jag går igång på lite extra.


John Lundvik
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Vad tyckte du?

Send this to a friend