Premiär: Frans Walfridsson berättar om nya singeln Tonight


Premiär i Being Blogged NY
Idag är det äntligen dags för Frans Walfridsson att följa upp singeln Emergency call från i vintras med singeln Tonight.
Frans slog ju igenom i Idol 2015 där han kom på sjätteplats och imponerade stort på mig med debutsingeln som var skriven av Miss Li och låtskrivarkollektivet Swedish Attack.
Jag ställde några frågor till Frans om tiden sedan Emergency call och bad honom berätta lite om nya singeln.

Hej Frans. Hur är läget med dig idag?

Det är skitbra (ursäkta mitt språk)!! Är supertaggad inför ny release och är helt enkelt väldigt taggad på livet i allmänhet just nu, så det känns verkligen bra. Fullt upp, men bra.

Just, du tog nyligen studenten. Hur galen var studentfirandet?

Det va riktigt galet, men framförallt väldigt väldigt roligt!! Det blev ju rätt hårt festande där ett tag men jag tycker man ska passa på när man ändå tar studenten, firar man ska man fira ordentligt!

Så kommer självklart frågan; förutom musiken, vad är planen nu?

För att vara helt ärlig så har jag nog ingen annan plan än musiken. Jag går verkligen in fullt för det nu och jobbar stenhårt för att bli bättre på många olika sätt inom musik. Går en kurs nu under ett år inom låtskrivande/producerande och försöker ha sessions så mycket som möjligt utöver det också, så det är verkligen musik all day everyday för mig.

Har du gjort något spännande i sommar?

Jag har rest en hel del! För tre veckor i USA med familjen, sen passade jag på att åka en vecka till Spanien med några polare också. Sen så har jag självklart suttit en hel del i studion och skrivit musik.

Du släppte debutsingeln Emergency call i vintras. Hur var reaktionerna från dina fans?

Super tycker jag! I och med att det va det första jag släppte hade jag ingen aning om hur den skulle tas emot, men det känns bra nu såhär ett tag efter!

Det blev ju en del skriverier i början på våren när du och Anso gjort slut. Hur känns det nu mellan er och hur är singellivet?

Jo det blev det ju lite grann och man får väl fortfarande lite frågor om det och så, men jag har inga problem med att prata om det. Vi har fortfarande kontakt en del och så så det är inga hard feelings. Singellivet är väl fortfarande något man lite vänjer sig vid antar jag, men det funkar ändå ok!

Nu är det äntligen dags att följa upp Emergency Call med singeln Tonight. Berätta lite om låten.

Jag har ju börjat skriva massa musik själv nu, men Tonight har jag faktiskt inte varit med och skrivit på själv. Däremot låter låten väldigt annorlunda från hur den lät från början, då jag är rätt petig med vilket sound jag vill ha. Låten kan nog tolkas lite olika av olika människor, men för mig handlar den om kärlek. Den handlar om hur kärlek kan få alla problem i världen att försvinna, att en person kan ta upp hela ens medvetande. Om man nu ska försöka hålla det lite kort och tydligt, det är lätt för mig att sväva iväg lite ibland.

Låten har ju ett brett register. Är den svår att sjunga?

Det är den verkligen, men jag tycker det är kul med utmaningar!! Jag tycker verkligen om låten och jag tycker inte att registret känns som ett förhinder.

Fredag och releasedag. Hur firar du det på bästa sätt?

Bra fråga, kommer troligtvis sitta i studion i princip hela dagen, sen kanske man firar lite extra på kvällen med lite polare eller något. Vi får se! Musik sitter oavsett aldrig fel när man ska fira.


Frans Walfridsson
@Instagram

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Vad tyckte du?

Send this to a friend