Intervju: dePresno om nya singeln Mr Big

Efter singlarna Breathing och Give me your numer som släpptes under sommaren är det idag dags för den norska artisten dePresno att släppa singeln Mr Big. Låten kommer tillsammans med med andra två att finnas med på hans kommande EP som släpps under hösten.
Jag skickade iväg lite frågor till dePresno uppe i Bergen som han svarade på.

Hej hur är läget med dig idag?

Det är bara bra. Jag befinner mig i studion just nu och gör nya låtar medan jag väntar på allas reaktioner på Mr. Big.

Om du kort skulle beskriva dig och din musik, vad skulle du säga då?

20 år gammal kille från Norge med rött hår som gör elektronisk pop och sjunger. ler

Artister som inspirerar dig just nu.

Charlie XCX, Sophie, Cashmere Cat.

Hur började intresset för att göra musik?

Tja, det började med att min pappa köpte en gitarr i födelsedagspresent till mig när jag var 4 år gammal. Men jag började spela och skriva när jag var omkring 10 år gammal. Jag växte upp med mycket Dylan, Marley och Donovan så det var mycket mer åt singer-songwriterhållet i början, men har utvecklats till mer elektronisk efter hand.

Många artister som kommer från Bergen. Hur är livescenen där?

Den är bra! Det bästa med Bergen som musikstad är dock inte livescen, utan snarare hur mycket samarbete och stöd det är mellan människor. Det är något som gör Bergen så bra.

Göteborg – där jag kommer ifrån – och Bergen är bra städer om man gillar regn. Vad är favoritsysslan när det regnar?

Musik! Det är därför Bergen har så många artister, haha.

Både Give me your number och nu Mr Big känns som sökandet efter kärlek. Är du ovanligt kär eller bara kärlekskrank / lovesick för tillfället?

Jag gillar definitivt kärlek och gos, men de låtarna har en viss ironisk inställning. Jag har nämligen förhållande. ler

Berätta lite om bakgrunden till nya singeln Mr Big.

Min tjej tvingade mig att se alla säsonger av Sex and the City. Jag måste säga att det är en mycket bra serie! Den har definitivt förstärkt min förståelse för kvinnor. Så jag var tvungen att skriva en låt om det ikoniska, konstanta rebound-förhållandet med Carrie och Mr. Big. Kände snabbt igen mig i det.

Vilken av huvudkaraktärerna i Sex and the City ser du dig själv mest som?

Hm, kanske en kombination av Steve och Aiden (och lite Mr Big).

Går ju inte att inte fråga med en sådan låttitel som Mr Big… Lever du själv upp till namnet?

Haha! Ingen vet.

När kommer du till Sverige för en spelning?

Soooon I hope!

Slutligen. Lista tre låtar som du lyssnar extra mycket på just nu.

Charlie xcx – Boys
Toro y Moi – Girl like you
Smino – InnamissiondePresno
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Vad tyckte du?

Send this to a friend