WIIIIAM berättar om nya singeln Wet Dreams

I höstas kunde vi se en blyg William Forsling söka till Idol, det gick inte hela vägen efter han fått sin guldbiljett av juryn men det hindrade inte den drivande killen från Lindome att släppa musik på egen hand. I höstas kom singeln Without your love som blev en succé för sångaren med över 200.000 streams på Spotify. Nu är det dags att följa upp den singeln med den suggestivt attitydslyllda R&B-popsingeln Wet Dreams.
Jag haffade WIIIIAM så han kunde berätta lite om låten för oss.

Hur har din sommar varit?

Min sommar har varit riktigt bra, jag har precis slutat skolan för gott och börjat med musik på heltid. Jag jobbar tillsammans med en annan producent/låtskrivare som heter Petter Alfredsson (RAVN som är featuring på låten). Vi har i princip jobbat hela sommaren med att skriva och producera låtar till mig och andra artister. Jag har inte tagit skolan speciellt bra innan heller, jag har alltid sett skolan som ett hinder för min karriär så nu kan jag satsa helt fullt ut som jag alltid har velat. Jag är fett taggad!

Vilka artister inspirerar dig?

Michael Jackson är min största idol och det tror jag att han är för många som sysslar med musik.
Jag har hört många säga att jag har en ton av MJ i min röst. Det är ingenting som jag har strävat efter utan det har bara blivit så eftersom att jag har lyssnat så otroligt mycket på Michael genom åren. Jag vill ju vara William och inte någon kopia. “Det finns redan en Michael Jackson”, men att få höra det måste dock vara den bästa komplimangen att få.
Artister som Justin Bieber och The Weeknd har också inspirerat mig en hel del inom både sång och stil.

Hur känner du själv att du utvecklas som låtskrivare och producent sedan Without your love och på vilket sätt?

Mitt låtskrivande har utvecklats enormt mycket. Jag gör precis lika bra melodier som innan men skillnaden nu är att jag och Petter fördjupat oss mer inom arrangemang och produktion. Det gäller att göra låten intressant. Man måste variera alla melodier och rytmer på rätt sätt. Även våra mixar har förbättrats och det är tack vare att vi haft tålamod och testat nya, galna idéer.

Berätta om nya singeln Wet Dreams.

Wet Dreams är en låt om två stereotypiska players och är skriven ur två perspektiv. Första versen handlar om hur jag blir playad av en tjej som bara är ute efter status. Andra versen handlar istället om hur tjejen blir playad av en kille som bara är ute efter hennes kropp.
Låten var till en början tänk att vara en funklåt men vi hade inte tillgång till någon bas i studion den kvällen. Istället använde vi en midi-bas och då blev det något helt annat.

Gillar att singeln osar så mycket attityd. Är det playern inom dig som kommer fram eller är det mer två coola karaktärer?

Det är rätt kul att du ställer den frågan, för att jag tror att många kommer se det som att jag försöker måla upp mig själv som en kaxig person. Bara genom att höra första punchlinen i refrängen låter det som att det är just det jag försöker, men om man går in mer i låten så förstår man att den har ett djupare och känsligare budskap.

Du kallar dig för en DIY artist på Twitter. Är det skönt att vara egen och skapa ditt egna öde, eller är drömmen att bli signad till ett skivbolag?

Ja drömmen är ju att bli signad till ett skivbolag. Men jag vet att många skivbolag idag jobbar för att släppa så mycket som möjligt med olika artister tills något slår, utan att riktigt satsa på något. Jag vill signa till ett skivbolag som går in helhjärtat för ett samarbete. Tills dess måste jag jobba mig upp. Ingenting kommer gratis. Jag går inte in i ett samarbete förrän det känns 100% rätt.

Hur jobbar du för att nå ut till nya och befintliga fans i dagsläget?

Nya fans når jag ut till genom att fortsätta göra låtar. Det är genom musiken jag uttrycker mig och jag har bara släppt två låtar, så det är svårt att lära känna mig ännu. Men de fans som följer mig når jag ut till via sociala medier som Instagram, Snapchat och Twitter bl.a.
Något jag får förfrågan om ofta är att hålla konserter men just nu behöver jag mer material och proffsig hjälp. För när jag väl håller en konsert vill jag att det ska vara något unikt.

Hur ska du fira releasen nu?

Nu är det bara tillbaka till studion och fortsätta på nästa singel.

Slutligen. Nämn tre låtar som du lyssnar sönder just nu.

Obsesión – Aventura
In the closet – Michael Jackson
Samson – Regina Spektor


WIIIIAM
@Instagram

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Vad tyckte du?

Send this to a friend