Moonboot är en duo som består av Elias Elffors Elfström och Victor Garcia. Två 17-åriga killar från Stockholm som gjort musik i flera år tillsammans och nu är det äntligen dags för dem att släppa debutsingeln Downhill som har premiär här hos Popmuzik idag! Resultatet är en poplåt med en mer klubbig refräng som i alla fall för mig för tankarna till bland annat The Chainsmokers. Tillsammans med en stark melodi tror jag denna singel kommer ta över din favorit-spellista de kommande veckorna.
Men först kan ni lära känna Moonboot lite mer i denna intervju:

POPMUZIK LOVER 2

Om ni skulle beskriva er som duo med tre ord, vad skulle nu säga då?

Nyfikna. Produktiva. Förvirrade.

Moonboot förresten. Vad fick er att välja det namnet?

Vi letade länge efter ett namn som vi gillade och funkade. Vi ville ha ett tvådelat namn som kunde ha fler än en betydelse. Elias pappa hade ett band som hette Moonboot Sthlm på 90-talet. Efter att ha känt på det ett tag tyckte vi att det var bra och passade för den musik vi gör.

Hur träffades ni och vad fick er att börja göra musik ihop?

I fyran började vi i samma årskurs på Kulturama Grundskola. Vi höll båda på med musik separat men efter att vi börja lyssnade på varandras musik kom vi närmare varandra. Vi märkte att vi klickade och sedan dess är vi bästa vänner och nu även Moonboot!

Vad är er musikaliska gemensamma nämnare?

Ursprungligen var det mycket producenter som t.ex. Madeon, Zedd och Deadmau5. Coldplay är en storfavorit. Sen är vi ju båda rätt svaga för de stora ikonerna som Pink Floyd, Prince och Bowie.

Hur mycket musik har ni hunnit gjort tillsammans?

Under de åren vi har hållit på har det säkert blivit ett hundratals olika låtskisser. Av dom så har väl 10-15 av dem blivit till färdiga låtar. Downhill var faktiskt en låt som vi började på redan 2015.

Hur reagerade ni när ni blev signade till Roxy?

Vi blev väldigt glada att de ville ha oss eftersom de jobbat med andra artister vi tycker om. De visade tydligt att de var intresserade av den musik vi gjorde och vi märkte snabbt att det inte bara ville ha två unga killar som sjöng och dansade.

Dags för er debutsingel nu då. Vad handlar Downhill om?

För oss handlar Downhill om en relation som hålls ihop av omgivningens blickar och föreställningen om det ”perfekta paret”. Två människor som fortsätter att måla upp bilden av sin egen lycka i sin vardag och på sociala medier samtidigt som lusten och känslorna sakta bleknar bort.

Hur ska ni nu fira att låten äntligen är släppt?

Pizza?

Moonboot
@Instagram

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011