Mikael Landby – Mikael Landby

Mikael Landby var tidigare med i gruppen Pink Pistols som kunde ses i Melodifestivalen 2014 med bidragen I am somebody. Han har även duon Straight Up tillsammans med Pink Pistols-kollegan Matias Garzon. Med dessa lite glättiga och något mer camp:a grupper i ryggen är det en mycket positiv överraskning att höra hur Landby själv levererar välskriven och snyggt producerad pop på svenska på hans debut-EP.
Tillsammans med Elin Petersson och Daniel Palm bjuds vi på nedslag i förhållanden vars minnen här polerats upp till 80-tals doftande synthpop som definitiv kommer att gå hem hos de som älskar Ratata eller Adolphson & Falk.

Själv blev jag extra glad över inledande Ingenting, som tar med oss till Liseberg där slitningarna i förhållandet blir allt mer tydligt. Väldigt effektfull historieberättande måste jag säga.
Eller den pulserande Efterfest om nätter man inte ville skulle ta slut. Det är denna typ av låtar, med texter som gör att man kan relatera och produktion som snyggt balanserar mellan nostalgiskt igenkännande men ändå av idag, som får mig att bli extra imponerad av detta.


Mikael Landby
@Facebook

8 / 10

Välskrivna låtar om brustna förhållanden till 80-tals doftande pop med skön synthkänsla.

  • User Ratings (0 Votes) 0

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Vad tyckte du?

Send this to a friend