Avicii – AVĪCI (01)

Två år har gått sedan albumet Stories och mycket har hänt med Avicii. Han lämnade livescenen samtidigt som han tog av sig kepsen och visade sitt höga hårfäste. Tim Bergling valde att trappa ner och producera musik istället. För ska vi vara ärliga. Hur mycket eller lite vi gillar musiken som Avicii släpper, går det inte att förneka att killen är en lysande producent. Det vore på något sätt synd om han slösade bort den talangen som en DJ som gått in i väggen.
För första gången skriver Avicii ut namnen på de som sjunger på låtarna. Det är väl ett steg mot att faktiskt visa upp musikern denna gång. Tillsammans med Vargas & Lagola, Rita Ora, Billy Raffoul, Sandro Cavazza och AlunaGeorge får vi sex nya låtar som likt Aviciis tidigare låtar mixar det organiska med klubbvärlden. Jag kan väl inte säga att han uppfunnit något nytt denna gång, men det är spelliste-anpassade poplåtar som på en helg dragit in 15.000.000 streams åt Tim. Så vill du bara ha bra och välgjord topplistemusik så är AVĪCI (01) värd varje minut. Om du hoppats på en ny Wake me up, som formade en hel genre, då är vi inte riktigt där denna gång. Men heck, det är få producenter som ens lyckats med det en gång, så Avicii är definitivt fortfarande en grym hitmaskin.


Avicii
@Instagram

7 / 10

Avicii bryter inte ny mark med sina nya låtar, men han cementerar sin plats som en av världens säkraste hitmaskiner.

  • User Ratings (0 Votes) 0

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys.
Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Vad tyckte du?

Send this to a friend