Under lördagen gjordes Slottsskogsvallen om till en enda stor 90-tals fest! Under 12 timmar fick vi (åter)uppleva 90-talets eurodance-akter i första hand, kryddat med några popakter som Aqua och Peter Andre. Men annars var fokus i första hand på artister som Culture Beat, Captain Hollywood Project, Haddaway, Dr Alban och Snap!
Tack vare grymt väder och en maxad publik på 11.500 personer, blev det ett stort event inte bara för oss, utan även för artisterna. E-Type sammanfattade det hela när han sprang omkring på och nedanför scenen med “Vi är inte vana med så mycket folk. Vi brukar ju annars spela på O’Learys”.
Artisterna jobbade annars duktigt med att få upp stämningen under sina set och bjöd både på allsång och ibland även dålig kvinnosyn. Det var väl något som jag störde mig på enormt mycket. Speciellt under Brooklyn Bounce spelning. Även om vi minns 90-talet under en hel dag, så behöver vi inte minnas det dåliga med årtiondet där män är “bättre och starkare” och kvinnor mest bara ett objekt. Men förutom den fadäsen så fokuserade alla på att vi skulle få ett så bra minne av 90-talet som möjligt.

I rasande tempo plöjde vi igenom årtiondet kan man säga. Allt var uppdelat i olika akter om två timmar var. Inom de akterna gick artisterna upp och spelade tre, fyra låtar innan de gick av för att i nästa stund ersättas med nästa nostalgitripp. Förutom några små tekniska fadäser inför ett bandbyte, så flöt allt på beundransvärt bra och jag kan tänka mig att arrangörerna planerat allt på sekunden, för det fanns verkligen inte en enda minut att kunna slappna av på.

Här följer en knippe bilder från dagen som jag tagit. Mycket nöje.

Technotronic

Technotronic

Technotronic

Technotronic

Me & My

Me & My

Me & My

Me & My

My & My

Captain Hollywood Project

Captain Hollywood Project

Captain Hollywood Project

Rob n Raz

Rob n Raz

Rob n Raz

Rob n Raz

Snap!

Snap!

Snap!

Snap!

Snap!

Snap!

Paradisio

Paradisio

Paradisio

Paradisio

Paradisio

Paradisio

Toy-Box

Toy-Box

Whigfield

Whigfield

Whigfield

Whigfield

Haddaway

Haddaway

Haddaway

Dr Alban

Dr Alban

Dr Alban

Basic Element

Basic Element

Basic Element

Basic Element

Basic Element

Pandora

Pandora

Pandora

Pandora

Pandora

Pandora

Peter Andre

Peter Andre

Peter Andre

Peter Andre

Vengaboys

Vengaboys

Vengaboys

Vengaboys

Vengaboys

Vengaboys

Vengaboys

Safri Duo

Safri Duo

Safri Duo

Safri Duo

Safri Duo

Culture Beat

Culture Beat

Culture Beat

Culture Beat

Culture Beat

Brooklyn Bounce

Brooklyn Bounce

Brooklyn Bounce

Brooklyn Bounce

Brooklyn Bounce

Aqua

Aqua

Aqua

Aqua

Aqua

Aqua

Aqua

Aqua

Aqua

Aqua

Aqua

Aqua

2 Unlimited

2 Unlimited

2 Unlimited

2 Unlimited

2 Unlimited

2 Unlimited

2 Unlimited

Sash!

Sash!

Sash!

E-Type

E-Type

E-Type

E-Type

E-Type

E-Type

E-Type

E-Type

E-Type

E-Type

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend