Även om album för en tynande tillvaro i en värld där vi konsumerar musik allt mer i lösvikt, blir jag ändå väldigt glad över ett band som Public Service Broadcasting som enbart släpper konceptalbum. Album, som likt filmer, berättar en historia från första till sista spåret. Där man i och för sig kan lyfta ut en låt och lyssna på den separat – som den lysande Go! från senaste albumet Race In Space vars handling utspelade sig kring rymdkapplöpningen mellan USA och Sovjetunionen – men som bäst upplevs i sin helhet.

Följ på Apple Music

Med Everly Valley berättar J. Willgoose, Esq historien om gruvarbetarna i Wales. Hur södra Wales gick från en blomstrande industri till strejken under mitten av 80-talet till att bli ett avslutat kapitel i gruvarbetarnas historia.
Även om det just är gruvindustrin som fokuseras på denna gång, finns paralleller till tillexempel Sveriges varvsindustri. Hur något gått från blomstrande till ifrånsprunget och dött.

Likt bandets tidiga album får vi en mix av journalfilmer och radioinslag som berättar historien över bandets musik. Det är imponerande hur bandet får musiken att verkligen förmedla historien likt ett soundtrack utan en film. När framtidstron är hög får vi lättsamt poppigt som på People will always need coal och Progress till att bli mer rockig när strejken sätts in med All Out eller filmisk på They gave me a lamp och Mother of the Village.
Det blir både en spännande historielektion, samtidigt som det blir ett intressant album att uppleva.

Public Service Broadcasting
@Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
8 / 10

Public Service Broadcasting bjuder på ännu en intressant historielektion när de sätter musik till gruvindustrins uppgång och fall med Every Valley.

  • User Ratings (0 Votes) 0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011