Nostalgi: OT Quartet – Hold that sucker down


När TV-serien Queer as Folk sändes var musiken en stor del av seriens ingredienser.
Då huvudkaraktärerna ofta gick på klubb var det såklart viktigt med bra klubbmusik och vem är då bäst på klubbmusik om inte Rollo Armstrong? För i ett av avsnitten – och på soundtracket – hittar vi den fantastiska Hold that sucker down.

Rollo är en tredjedel av Faithless som även bland annat släppt det fantastiska projektet Dusted. Men Rollo har även släppt en hel del remixar under sitt egna namn samt att han 1994 släppte singeln Hold that sucker down under aliaset OT Quartet.
Det kan ses som en försmak till det sound som Faithless slog igenom med när de släppte singlar som Insomnia och Salva Mea. Episkt, houseigt, filmiskt och nästan lite sakralt i stilen. Det är brittisk house när det var som absolut bäst skulle jag säga.
Självklart ska det vara Builds Like a Skyscraper mixen som gäller av denna låt. En sex minuter lång resa som bara tar oss upp-upp-upp. I radioversionen hör vi Colette sjunga texten.


About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend