Jag älskade Neutron Dance med The Pointer Sisters från soundtracket till Beverly Hills Cop när den släpptes. Kommer ihåg att de visade videon i Bagen och var über-pepp på att se filmen.
Så börjar filmen med en helt annan låt! Vad fan! Jag ville ju att det skulle vara just Neutron Dance och inte The Heat Is On med någon snubbe.
Någon snubbe visade sig vara Glenn Frey – gitarrist i legendariska Eagles.

Popmuzik Lover Patreon

The Heat Is On skrevs av kompositören och producenten Harold Faltermeyer tillsammans med Keith Forsey för filmen och framfördes av Glenn. Låten blev en omedelbar hit och hamnade på andra plats på Billboard Hot 100 1985. Här i Sverige hamnade låten på en hedrande femteplats på Sverigetopplistan.
Det blev dock inte första gången som Frey sjöng i filmer. Part of Me, Part of You kunde vi höra i slutet av Thelma & Louise samt att Smuggler’s Blues och You Belong to the City användes i TV-serien Miami Vice – där Glenn även var med i ett avsnitt.

Tillbaka till Beverly Hills Cop. Det dröjde inte länge innan Neutron Dance används i filmen dock. Det är scenen när lastbilen kör som en vilde igenom staden med Axel i lastutrymmet.
Men idag är det just The Heat Is On som får vara nostalgilåten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011